0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kertbarát programok őszre

Az ismert okok miatt a megszokottnál lényegesen kevesebb program várja ezen az őszön a növénybarátokat, azonban még így is van mit ajánlanunk. Sőt, ha azt is számításba vesszük, hogy egy-egy őszi arborétum bármiféle szervezett program nélkül is fantasztikus élmény lehet, akkor bőven van miből válogatni.

Most olyan növénygyűjteményeket (arborétumokat, botanikus kerteket) ajánlunk olvasóinknak – a teljesség igénye nélkül –, ahol valamilyen programot is szerveznek a következő hetekben.

Az ELTE Botanikus Kertjében, a legendás Füvészkertben szeptember 27-én délelőtt rendhagyó programmal várják az érdeklődőket: azokról a

titkos helyekről – épületekről, emlékművek, szobrokról – lesz szó, amelyekről a növénytani tájékoztató táblákon hiába keresnénk információt.

Több olyan helyiség is megtekinthető lesz, melyek ajtói a nagyközönség előtt általában zárva vannak, érdemes tehát jelentkezni, jegyek korlátozott számban kaphatók.

Ugyancsak a Füvészkert ad otthont a Szamóca Kiskertész Tanoda programjainak: szeptember 26-án mesehősökkel kertészkedhetnek a 3-10 éves kiskertészek, majd október 10-én színes lombok kincskereső, október 31-én pedig tökfaragás várja őket. Ide is előzetesen be kell jelentkezni.

A Kecskeméti Arborétumban szeptember 29-ére és október 1-jére az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében vezetett interaktív erdészeti foglalkozásokat írták ki óvodásoknak és iskolásoknak, előzetes bejelentkezésre itt is szükség van.

A Szarvasi Arborétumban október 16-án a „Szorgos hangyák napja” keretében arborétumi kertészkedést szerveznek civilek, iskolák, családok, önkéntesek bevonásával; novemberben pedig majd madárbarát foglalkozás is lesz, illetve az arborétumi szakemberek bemutatják, hogyan készíthetjük fel növényeinket a télre.

És végül egy igazán nagyszabású és elegáns rendezvényről is essen szó: a szokás szerint június első napjaiban tartott, azonban

az idén őszre halasztott Európai Dísznövény- és Kertművészeti Napokat szeptember 25–27. között tartják Fehérvárcsurgón,

a Károlyi Kastély kertjében. Pénteken 14–19.30-ig látogatható a kiállítás (10–14 óra között a szakma képviselőit várják), szombaton és vasárnap pedig 9–19.30-ig. Pénteken és szombaton 17 órakor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad koncertet.

Figyelem! A járványügyi helyzet változásával a programok is változhatnak, erről az egyes helyszínek internetes elérhetőségein érdemes naprakészen tájékozódni. Javasoljuk továbbá, hogy kísérjék figyelemmel az egyes helyszínek saját előírásait és ajánlásait, különös tekintettel a maszkviselésre és a távolságtartásra.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu