0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A Corteva Agriscience a „CsodaTáska” kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket

A 2030-ig szóló Fenntarthatósági Célkitűzések szellemében a vállalat iskolaszerekkel támogatja a rászoruló gyerekek iskolakezdését.

A nemzetközi mezőgazdasági vállalat, a Corteva Agriscience csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi kezdeményezéséhez, amelynek keretében rászoruló gyermekeknek és családoknak biztosítottak iskolatáskát és egyéb, tanuláshoz szükséges felszereléseket.

A CsodaTáska elnevezésű kampány a Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy országszerte iskolatáskák gyűjtésével segítsenek azoknak a családoknak, akik a koronavírus-járvány következtében nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Sok család ugyanis nehezen tudja biztosítani gyermekei számára az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket, az iskolatáskát, az írószereket és egyéb tanszereket.

A Corteva szarvasi vetőmagüzemének dolgozói is nagy lelkesedéssel csatlakoztak a kampányhoz, és a vállalat 2030-ig szóló Fenntarthatósági Célkitűzéseivel összhangban segítették a rászorulókat. Az akció során összegyűlt iskolatáskákat – amelyek már tartalmazták az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, azaz tollakat, ceruzákat, füzeteket, vízfestékeket, vonalzókat és még sok mást – a Fő téri Általános Iskola rászoruló tanulói kapták, olyan gyerekek, aki Szarvason vagy annak környékén élnek.

„Nagyon örültünk, amikor láttuk a Corteva munkatársainak és más magánembereknek a segítőkészségét. A jó megélhetési körülmények között élők nehezen tudják elképzelni, hogy egy gyermek milyen boldog is tud lenni egy ajándék iskolatáskától, és a többi felszereléstől.”– mondta Körmendi Erzsébet, a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi képviselője.

„A helyi közösségek támogatása a Corteva Agriscience Fenntarthatósági Célkitűzéseinek egyike és nagyon büszke vagyok arra, hogy a szarvasi kollégák segítségével sikerült legalább egy kicsit csökkenteni a nehéz helyzetben lévő családok terheit.

Meg vagyunk győződve arról, hogy az adományok jó helyre kerültek, a megfelelő családokhoz” – tette hozzá Nagy Erzsébet a szarvasi vetőmagüzem Training Coordinator munkatársa az átadási ünnepségen.

Forrás: Corteva Agriscience sajtóközlemény