Back to top

Félmilliárd forintból épült meg a Cerbona új raktára

Ünnepélyes keretek között avatta fel a több mint 500 millió forintból megépült új raktárát a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. A közel 6 évtizedes múltra visszatekintő székesfehérvári cég vezetői szerint fontos mérföldkőhöz érkezett ezzel a vállalat.

Az avatóünnepségen elsőként Pókecz Attila, a cég tulajdonosa mondott beszédet. Szavai szerint a 2011 óta – mióta szerepet vállal a cég működtetésében – megvalósult fejlesztéseik elsősorban a technológiai hátteret és a kapacitást emelték új szintre, ugyanakkor az sem mellékes, hogy a vállalat épületeit körülvevő környezetet is sikerült szebbé tenniük. A jövőbeni terveik kapcsán elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek az információs technológiai fejlesztésekre, a digitalizáció kínálta módszerek és technikák alkalmazására. Ezen törekvésüket jelzi, hogy

augusztus 29-én, féléves előkészítő munkát követően útjára indították webshopjukat, ezzel is bővítve a vevőkörüket.

Érdemes tudni: a Cerbona Élelmiszergyártó Kft. közel 6 évtizedes múltra tekint vissza. Jogelődje, az 1962-ben alapított Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat fő profilja a gabonafelvásárlás és -őrlés, valamint a takarmánykeverék-gyártás volt. A vállalat az infrastruktúra fejlesztését követően, 1987-ben kezdett el extrudált snack-ek és reggelizőpelyhek gyártásával is foglalkozni, egy esztendővel később pedig bevezette a Cerbona márkanevet, újabb egy év múlva pedig a müzliszeletekkel bővítette termékkínálatát.

„A Cerbona név a magyar piacon egyet jelent magával a termékkategóriával, holott a portfóliónk az évek során jelentős mértékben bővült” – ezt már Mészáros Tamás ügyvezető igazgató mondta, aki ezt követően összefoglalta az utóbbi esztendők főbb fejlesztéseit is. 2015-ben például átalakították a müzliszeletgyártás technológiáját, illetve korszerűsítették a csomagológépeket is – kapacitásuk 300 darab müzliszelet percenként –, majd pedig beszereztek egy, a puffasztott gabonaszeletek előállítására alkalmas gépsort is.

Mindezek mellett üzembe helyeztek egy crunchy müzlik gyártását lehetővé tevő kemencét, alkalmazkodva ezzel a fiatalabb generációk fogyasztói igényeihez. Most pedig az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése valósult meg: a cég új raktárépülete több mint 500 millió forintból épült meg; a költségek egyharmadát európai uniós forrásból, ugyanennyi részét pályázati támogatott hitelből, a fennmaradó összeget pedig saját forrásból finanszírozták. Mészáros Tamás szavai szerint

cégük az új épülettel megduplázta raktárkapacitását, így most már több mint 6 ezer raklaphellyel rendelkeznek.

Hozzátette: a raktárépítéssel párhuzamosan megoldották a gluténmentes csarnokukban folyó csomagolás robotizálását is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb élelmiszert pazarolnak a magyar háztartások

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felmérése szerint 4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben. A jövőben is fontos szerepe lesz a tudatos fogyasztóknak, erre szeretné felhívni a figyelmet a hivatal szeptember 29-én, az élelmiszer-veszteséggel és -pazarlással kapcsolatos tudatosság nemzetközi napján.

Agrárminiszteri találkozó és élelmiszeripari kiállítás Poznanban

Egy kiszámítható, megvalósítható, a gazdálkodói és tagállami pénzügyi kockázatokat csökkentő Közös Agrárpolitika irányába mutató javaslatokat tartalmazó nyilatkozatot fogadott el tizenegy ország agrárminisztere a Visegrádi Csoport kibővített agrárminiszteri ülésén Poznanban. Ugyanitt, a POLAGRA FOOD kiállításon a lengyel agrárminiszter közreműködésével megnyílt a magyar stand.

Koronavírus: Peking aggódik a fagyasztott élelmiszerek miatt

Noha a hivatalos adatok alapján Kína kifelé tart a koronavírus-járványból, nyugalomra nincs ok a távol-keleti országban: az elmúlt napokban ugyanis több alkalommal is kimutatták a vírust külföldről importált fagyasztott élelmiszerek csomagolásán.

Feltételekkel engedélyezte a versenyhatóság az OTP Csoport számára a mezőgazdasági és élelmiszeripari terjeszkedést

A GVH engedélyezte az OTP Csoport számára a mezőgazdasági és élelmiszeripari piacokon aktív NAGISZ csoport megvásárlását, de olyan feltételekkel, amelyek képesek versenysemlegesen kezelni az OTP és a Csányi Csoport vezetői átfedéséből adódó helyzetet.

A koronavírus átalakította a vásárlási szokásokat is, egyre tudatosabbak a vásárlók

Kevesebb időt töltenek az élelmiszerboltokban a vásárlók, és céltudatosabban vásárolnak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe azt mutatja, hogy ugyan valamelyest visszaalakultak a járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások, de bizonyos változások megmaradtak.

A burgonyatermelők boldogulását segítené a McDonald's

A brit burgonyatermelők támogatása érdekében fogott össze a McDonald’s és a javarészt burgonyatermékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó McCain Foods. A felek amellett, hogy mentőövet kívánnak nyújtani a gazdálkodóknak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a Brexit okozta nehézségek leküzdésében is támogatnák őket.

Bajban az európai burgonyapiac

Előrejelzések szerint az európai burgonyatermés nagyobb lesz, mint az elmúlt évben, de nincs egyensúly a kereslet és a kínálat között. Még a tavalyi készletek egy része is a raktárakban van.

8 millió forint értékben rendelünk házhoz pizzát, hamburgert és alkoholt

Átlagban csaknem napi négy rendelést adott le április-májusban a leggyakrabban NetPincérező, a legnagyobb összeget költő ételrendelő pedig milliós nagyságrendben vásárolt a kijárási korlátozások időszakában. Népszerű lett a reggeli rendelés, este pedig az alkohol házhoz szállítás. A pizza még mindig az elsőszámú hazai kedvenc, de rövid időre áprilisban a hamburger vette át a vezetést.

Személyi okok miatt kerül közvetlen miniszteri irányítás alá az élelmiszerlánc-felügyelet

Október elsejétől az Agrárminisztérium szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül a teljes élelmiszerlánc-felügyelet. A szakmai irányításért Bognár Lajos országos főállatorvos felel majd.

Fejlesztés, munkahelyvédelem - Támogatás a kertészeteknek

Október közepén indul az az új fejlesztési támogatás, amely 30 milliárd forintot biztosít a kertészeti ágazat versenyképességet és hatékonyságot szolgáló beruházásaihoz.