0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ifj. Nagy Károly, az erdészek legjobb lövészei között

A 25. Magyar erdőgazdálkodásban dolgozók vadász többtusa lőbajnoksága versenysorozaton ifj. Nagy Károly, az EGERERDŐ Zrt. vadászati előadója, összesített eredmény alapján 3. helyezést ért el.

Az állami erdőgazdasági dolgozók, erdészeti tanulók, hallgatók és az erdészeti, vadászati szakigazgatásban résztvevő kollégák számára kiírt versenyen az ország legjobb lőkészségű erdész szakemberei indulhatnak, egyéniben és csapatban is. ifj. Nagy Károly elmondása szerint idén a Covid-19 vírushelyzet hatással volt a versenysorozatra is, így a szokásos 8 versenyből csak 4 került megrendezésre.

Az EGERERDŐ Zrt. csapatát Gyenes István, felsőtárkányi erdészetvezető, Szűcs Iván, szilvásváradi hivatásos vadász, Tóth Sándor felsőtárkányi kerületvezető erdész és jómagam, ifj. Nagy Károly vadászati előadó alkotta.

Az első versenyen a Bakonyban, Gyenesdiáson kisgolyós és sörétes versenyszámban indultak a versenyzők. Ezt a Sefag Zrt. Tókai lőterén megrendezett fordulója követte. A versenysorozat harmadik helyszínét a Pilis Parkerdő Zrt. galgamácsai lőtere biztosította, mely után az utolsó verseny házigazdája a Gemenc Zrt. volt, Érsekcsanádon.

A versenysorozaton többféle, minden helyszínen más versenyszámban kellett teljesíteni, így álló és futó vadra, illetve több sörétes versenyszámban kellett megmérettetni magukat az erdészeknek.

Az érsekcsanádi rendezvényen egy különleges és igen nehéz versenyszámban, az un. toronykakasban is jól kellett szerepelnem ahhoz, hogy összesítésben jó eredményt tudjak elérni. – mondja a vadászati előadó.

Itt egy fix 12 m magasságú toronyból érkezett egyszerre 15-20 m magasságban két agyaggalamb, un. dublé formájában, amire 1-1 lövést lehetett leadni.

Tapasztalata szerint a golyós versenyszámoknál teljesen más lelki állapotra van szükség, mint a sörétes fegyverrel teljesítendő feladatokban. Hiszen például a golyós lövésnél a minél pontosabb célzás elérése érdekében fontos a nyugalom, a higgadtság megőrzése és a lassú levegővétel. Ezzel ellentétben a sörétes számokban a dinamizmusé a kulcsszerep!

Csapatban több egyéb elfoglaltság miatt csak 2 versenyen tudott indulni az erdőgazdaság csapata, így összetettben 8. helyezést értek el a helyi kollégák!

Gratulálunk a kollégáknak, és bízunk benne, hogy 2021-ben – várhatóan a normál versenyrend szerinti megmérettetés után – ismét hasonló szép eredményről számolhatunk be.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény