0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

Ünnepélyesen adták át a gépszínt, irodaházat és egyéb kiszolgáló épületeket a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó Csicsó Pig Kft. Somogycsicsói sertéstelepén. Az eseményen Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy nehéz gazdasági helyzetben a beruházás, a tervszerű fejlesztés jelenthet megoldást.

A társaság saját forrásból építette meg, a 2 ezer négyzetméteres, a növénytermesztéshez használt gépek karbantartására, adminisztratív feladatok elvégzésére szolgáló központját, amelyet Nagy István Magyarország egyik legkorszerűbb ilyen létesítményének nevezett. Egyúttal arra hívta fel a mezőgazdaság szereplőinek figyelmét, hogy „nem lehet, nem szabad megállni, haladni kell előre”.

Az agrárium is belépett a digitalizáció korába, olyan új fejlesztések, tudományterületek jelennek meg itt is, amelyek egészen más gondolkodásmódot, hozzáállást igényelnek – mondta a miniszter. Úgy vélte, a siker kulcsa a nyitottság a világ újdonságaira, továbbá az, hogy azokat az érintettek képesek legyenek, akarják és szeressék is használni.

Nagy István szólt arról, hogy a növénytermesztési központ, valamint a 3,1 milliárd forintos beruházás eredményeként Terebezdpusztán épült, nyers kukorica feldolgozására is alkalmas takarmánykeverő üzem jelentősen növeli a Claessens csoport versenyképességét, jövedelmezőségét, hozzájárul a foglalkoztatás élénkítéséhez, az életszínvonal, valamint a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez, a korszerű technológiának köszönhetően pedig a magyarországi állattartás ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

 

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője azt mondta: a Claessens cégcsoportra egyaránt jellemző a tradíciók tiszteletben tartása és a modernizáció melletti elkötelezettség.

„A tulajdonosok felismerték, hogy ebben a térségben van hagyományokon alapuló jövő, és ezért a jövőért tenni kell, össze kell fogni” – jegyezte meg. Kiemelte, hogy a cégcsoport 350 embernek ad munkát a térségben, egyúttal ennyi család megélhetéshez járul hozzá.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu