0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Válságálló a magyar agrárszektor – A Budapest Bank online konferenciát szervez a járvány agrárszektorra gyakorolt hatásairól

Modernizáció, beruházási kedv, növekedő export jellemzi a magyar agrárszektort a koronavírus-járvány idején. A Budapest Bank 2015 óta vizsgálja az agrárszektorban tevékenykedő kkv-k várakozásait. A legfrissebb, idei Agrár Gazdasági Index eredményei azt mutatják, hogy a járvány közvetlen hatásainak ellenáll az ágazat, a termelés hatékonyságát inkább más tényezők befolyásolják. (x)

A Budapest Business Live következő eseményén agrárszakértők segítségével keressük az eredmények mögötti összefüggéseket. 

A felmérésből kiderült, hogy a magyar agrárszektor kifejezetten válságállónak bizonyult a járvány alatt is, hiszen a részindexek adatai megmutatták,

hogy a gazdák kevésbé érezték meg a járvány negatív hatásait, sokkal nagyobb mértékben befolyásolta az ágazatot a kedvezőtlen, aszályos időjárás és a termelési költségek növekedése.

A Budapest Bank Agrár Index kutatásából az is látszik, hogy a hazai gazdák tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy versenyképességük és egyben időjárás-állóságuk is fejlesztésekkel növelhető, ezért terveznek beruházásokat, ráadásul 22%-uk a tavalyinál nagyobb mértékben. A fejlesztések finanszírozására 31%-uk banki hitel vagy pénzügyi lízing bevonását is fontolgatja, amely az elmúlt évek legmagasabb értéke.

Az utóbbi időszakban nagyot fordult a világ, a hazai és nemzetközi piacokon is átrendeződés várható, rengeteg lehetőség áll a hazai agrárium előtt.

A Budapest Bank a hazai agrárium meghatározó pénzügyi partnereként online konferenciát szervez a témáról, ahol az aktualitásokat Ledó Ferenccel, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökével, Petőházi Tamással, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökével, Éder Tamással, a Hússzövetség elnökével, a NAK alelnökével, valamint a Budapest Bank agrárszakértőivel, Bognár Róberttel és Tömör Lászlóval tekintjük át.

A konferencia időpontja: 2020. október 14., 10:00 – 11:30.

Az eseményen való részvétel ingyenes, és vállalaton belül továbbítható, de személyenként regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet megtenni. (x)

Forrás: Budapest Bank Zrt.