0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra az egész országból szállíthatunk baromfitermékeket Thaiföldre és Japánba

2020. október 7-től a thai, október 8-tól pedig a japán szakhatóság is feloldotta az utolsó madárinfluenza miatti korlátozásokat hazánkkal szemben. A döntés értelmében ismét Magyarország teljes területéről szállíthatók az élő baromfi, a hús- és hústermékek, valamint a tojás és tojástermékek a távol-keleti országokba.

Bognár Lajos országos főállatorvos a tavaszi madárinfluenza járvány idején folyamatos egyeztetéseket folytatott az ún. harmadik országok képviselőivel a regionalizáció érvényesítése érdekében – írja a Nébih. Ennek köszönhetően számos jelentős exportpiac – köztük Thaiföld és Japán is – csak a betegséggel közvetlenül érintett területekkel szemben vezetett be korlátozásokat.

Hazánk 2020. szeptember 8-án visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását, melyről az országos főállatorvos haladéktalanul tájékoztatta a legjelentősebb partnerországok társhatóságait.

A távol-keleti országok az utolsóként érintett területek, azaz Bács-Kiskun és Békés megye esetében október 7-étől, valamint 8-ától feloldották a korlátozásokat, így ismét hazánk teljes területéről szállíthatók a baromfitermékek Thaiföldre és Japánba.

Az exportra vonatkozó legfontosabb információk a Nébih tematikus aloldalán olvashatóak

Forrás: Nébih