0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A borturizmus az egyik legnépszerűbb a járvány ideje alatt

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából egy elemzőcsoport adatai alapján, idén jelentősen megnőtt hazánkban a borászati rendezvények iránti érdeklődés, egész pontosan 50 százalékkal meghaladta a tavaly ilyenkor mért adatokat. Ez magyarázható azzal, hogy az őszi második vírushullám miatt a lakosság szemében felértékelődött a belföldi turizmus, ezen belül is a borturizmus.
Az elemzésből kiderült, hogy főként a 18-29 év közötti, magasabb iskolai végzettségű, illetve a fővárosban, valamint megyeszékhelyen élők voltak azok, akik kifejezetten borturizmus céljából utaztak borkóstolókra.

Az utazások fókuszában főként Balaton és környéke állt, de e tekintetben a top térségekbe tartozott Tokaj és Villány is. Ezen túlmenően a Szekszárdi Szüreti Napok, a Badacsonyi Szüret és a Winelovers események kerültek a figyelem középpontjába, amiből szintén jól látszik, hogy a borturizmus iránti érdeklődés jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban.

Az elemzés főként a közösségi oldalakon közzé tett posztok számát mérte, ezen adatok alapján a magánszüretekről, a piacozásról és a kirándulásokról szóló posztok voltak a legnagyobb arányban.

Járvány-kompatibilitás szempontjából ezek a programok valóban remek választások, de emellett a Kéktúra útvonalát, a Hortobágyot és a Dunakanyart is sokan meglátogatják.

(Az elemzést a Lounge Group végezte.)

Forrás: magyarmezogazdasag.hu