0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Megnyílt az első narancsbor bár Londonban

Az Egyesült Királyság első narancsbort felszolgáló bárja a Silver Lining megnyílt Londonban. A narancsbor elnevezés talán úgy hangzik, mint egy új kifejezés vagy trend, de valójában az egyik legrégebb óta készített bortípus a világon.

Annak ellenére, hogy borostyán megjelenése van, a narancsbort nem narancsból állítják elő.

Ez a fajta bor akkor kapja meg különleges színét, amikor a fehérszőlő leve érintkezik a héjával.

A héjon erjesztett fehérborok különlegesek, a piacon egyelőre kevésbé ismert italok. Pedig Grúziában, a borászat őshazájában a mai napig ezt az ősi technológiát használva készülnek a borok. 

Ízvilágának nagyon széles a választéka akárcsak más borok esetében, de általában valahol a fehér és vörös közé sorolják, valamint csakugyan lehet száraz, édes, testes vagy pikáns.

Ennek a piaci rést megcélzó bornak a rajongói már fogyaszthatják kedvenc italukat a Silver Lining bárban Hackneyben. A kelet londoni étterem átalakult egy narancsbort felszolgáló bárrá, ahol több mint 50 féle üveggel kínálnak ebből a különlegességből. A bárban ételeket is felszolgálnak az italokon kívül, mint például francia sajtokat, szardellát és füstölt mandulát.

A többi bárhoz és étteremhez hasonlóan a Silver Lining is áldozatául esett a karantén idején történt bezárásnak.

Sarah Maddox, vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy „a karantén alatti zárva tartásunk időt adott arra, hogy tervezzünk és a nyitást valami olyannal csináljuk, ami iránt igazán lelkesedünk”.

„Jelenleg még az erre szakosodott létesítményekben is mindössze egy vagy két narancsbor található az itallapon, éppen ezért folytatjuk a közös munkát a fantasztikus borászainkkal, hogy széles választékát tudjuk bemutatni a narancsboroknak.”

Februárban a narancsbort az egyik „leggyorsabban növekvő kategóriába” sorolták a boriparban.

Alex Hunt. a Berkham Wine beszerzési igazgatója elmondta a The Morning Advertisernek, hogy „ez egy növekvő trend, amit látunk – bár jelenleg kétségkívül nagyon alacsony bázissal rendelkezik – a narancsborok körül.”

A narancsborok hazai fogadtatásáról tavaly írtunk hosszabban a Borászati Füzetekben.

Forrás: independent.co.uk