0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mégsem lesz IPM!

A járványhelyzet alakulása és az újra életbe lépő utazási korlátozások miatt, a kiállítók és a látogatók biztonsága érdekében a szervezők a 2021. január 26–29-re meghirdetett IPM ESSEN rendezvényt lemondása mellett döntöttek. 

A Messe Essen azonban lehetőséget biztosít ad az iparágnak és a partner szervezeteknek arra, hogy a vásár tervezett időpontjában a döntéshozók és a politikusok egy csúcstalálkozó keretein belül, egyeztethessenek az iparág jövőjéről. 

Emellett azt tervezik, digitális formában fognak betekintést nyújtani az érdeklődőknek a német, valamint a nemzetközi kertészeti szakmai újdonságairól.  

Oliver P. Kuhrt a Messe Essen ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt hónapokban igen elkötelezettek voltak a rendezvény megtartása mellett. Azonban tekintettel a külföldi résztvevők nagy arányára, és az egyre nehézkesebb utazási feltételekre, számos szempontot újra kellett értékelniük. A Messe Essen saját felelősségének tekinti, hogy partnerei, kiállítói számára a lehető legkomolyabb feltételeket teremtse meg a kiállításon való részvételhez.

Mivel a jelenlegi járványhelyzet alakulása, és az olyan fontos piacok, mint a Benelux államok valamint Franciaország legfrissebb fertőzési adatai nagy bizonytalanságot okoztak, ezért a szervezők a  rendezvény lemondása mellett döntöttek.

Számos piacvezető kertészeti cég már korábban megerősítette részvételi szándékát a kiállításon, és visszajelzések alapján a látogatók körében is óriási volt az érdeklődés.  Az ágazat egyet ért abban, hogy nagy szükség van az IPM Essen-re,  arra, hogy ismét személyesen értesülhessenek a szakemberek az újdonságokról. „Az IPM Essen törlése ezért nagyon fájdalmas mind a nemzetközi kiállítók, mind a látogatók számára, mégis egy megfelelő időben meghozott felelősségteljes döntés- mondta Eva Kähler-Theuerkauf, az Észak-Rajna-Vesztfália Kertészeti Egyesület elnöke. 

 

Forrás: Messe Essen GmbH