A walesi vörös hús exportja közel 200 millió fontot tesz ki évente, a kereskedelem több mint 90% -a az EU-val folyik.
A Hybu Cig Cymru ipari testület (HCC) más ügynökségekkel együttműködve azon dolgozott, hogy mind a nagy, illetve kis feldolgozókat és exportőröket felkészítsék az év végén életbe lépő változásokra. Az elmúlt hónapban a HCC felmérte a jelenlegi exportőröket, és megállapította, hogy a vállalatok ismerik az új szabályozásokat.
A HCC vezérigazgatója, Gwyn Howells elmondta: „Valamennyi walesi exportőrünkkel együttműködve megbizonyosodtunk arról, hogy felkészülünk a címkézési szabályok, az egészségügyi bizonyítványok és egyéb követelmények megváltoztatására, ezért örülünk, hogy intézkedéseket hoztak az adminisztratív késedelmek elkerülésére.”
„Továbbá a folyamatos termelés biztosítása érdekében aggódnak a rendelkezésre álló munkaerő miatt is” – tette hozzá. „Amint azt már a kezdetektől fogva egyértelművé tettük, az EU-val kötött szabadkereskedelmi megállapodás lenne a legjobb megoldás a walesi bárány- és marhahús-ágazat számára” – zárta nyilatkozatát.