„A mezőgazdasággal foglalkozók számára elmúltak azok az idők, amikor a fenntarthatóság csak az egyik eleme volt egy üzleti vállalkozásnak. Most már maga a fenntarthatóság a lényeg. Jobban szolgálhatjuk a globális élelmiszerlánc résztvevőit, ha vállalkozásunkat minden szempontból átértékeljük a fenntarthatóság prizmáján keresztül vizsgálva” – közölte Jim Collins.
Collins felvázolta azt az utat, amelyet a Corteva Agriscience a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában határozott meg saját fenntarthatósági céljainak elérésére.
Néhány példa a fentiekre:
- Az N-Lock nitrogén stabilizátor forgalmazása Európa gazdálkodói számára. A termék kielégíti a jobb vízminőség iránti igényt, valamint 40%-kal csökkenti a műtrágyázásból származó üvegházhatású gázok kibocsátását.
- Beruházások a természetes eredetű növényvédelmi megoldások vagy biológiai eredetű termékek iránti kereslet kielégítésére.
- Az Egyesült Királyság és a LEAF – környezettudatos mezőgazdasággal foglalkozó csoport – közötti partnerség hároméves képzést, technikai támogatást és mentorálást biztosít azoknak a gazdálkodóknak, hogy a fenntartható mezőgazdaság területén vezető szerepet töltsenek be.
A Corteva Agriscience 2021 júniusában fog bejelenteni egy tervet a működése során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.
Collins elmondta az online hallgatóságnak azt is, hogy a járvány megmutatta, milyen égető szükség van a globális élelemiszerlánc működésének hatékonyabbá tételére.
Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy a Corteva és partnerei elkötelezettek a tudományosan megalapozott intézkedések és irányelvek támogatásában, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a növekvő népesség számára elegendő és tápláló élelmiszert állíthassanak elő.
Az elmúlt 10 hónap során nagyon őszinte megbeszéléseket folytattunk számos égető, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésről” – mondta Collins. „Globális élelmezésbiztonság. Extrém időjárási események. Társadalmi elégedetlenségi mozgalmak. Gazdasági méltányosság. És természetesen maga a világjárvány is olyan vitafelületeket teremtett a mezőgazdaság számára, amelyeken a globális élelmiszerlánc régóta figyelmen kívül hagyott hiányosságai kerülnek terítékre.
Collins hozzátette: „Mindannyiunknak együtt kell működni egy mindenki számára elengedő táplálékot biztosító, átfogó és fenntartható élelemiszerrendszer felállításában…miközben napjaink fogyasztóinak változó szükségleteit és igényeit is ki kell elégítenünk.”
A Világbank előrejelzése szerint a járvány gazdasági hatása körülbelül 100 millió embert sodorhatott mélyszegénységbe. Collins hozzátette: „A COVID pandémia kitörése óta több mint egymillióan haltak meg a koronavírusfertőzés következtében, ugyanakkor, több mint 7 millió ember halt éhen (az ENSZ Élelmezési Világprogram adatai alapján).
„Kollégáink, ügyfeleink és partnereink elkötelezettek ennek a készletnek az átcsoportosításában, amely így több mint 2 milliárd ember ellátására lehet elegendő.”