0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Corteva Agriscience vezérigazgatója a klímapozitív mezőgazdaság fontosságát hangsúlyozta

A COVID-19 járvány gazdasági hatásának ellensúlyozására több nemzet együttes elkötelezettségére van szükség, és fokozottabb figyelemre a fenntartható mezőgazdaságot illetően - jelentette ki Jim Collins a Corteva Agriscience vezérigazgatója, a Financial Times Global Food Systems virtuális csúcskonferenciájának kiemelt szekciójában, a „Klímapozitív Mezőgazdaság a COVID-járvány utáni világban”.

„A mezőgazdasággal foglalkozók számára elmúltak azok az idők, amikor a fenntarthatóság csak az egyik eleme volt egy üzleti vállalkozásnak. Most már maga a fenntarthatóság a lényeg. Jobban szolgálhatjuk a globális élelmiszerlánc résztvevőit, ha vállalkozásunkat minden szempontból átértékeljük a fenntarthatóság prizmáján keresztül vizsgálva” – közölte Jim Collins.

Collins felvázolta azt az utat, amelyet a Corteva Agriscience a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában határozott meg saját fenntarthatósági céljainak elérésére.

A vállalat 14 stratégiai célja, melyet az elkövetkezendő 10 évben szeretnének elérni, négy alappillérre épül: a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok; a termőföld javát szolgáló célok; a közösségek javát szolgáló célok, valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

Néhány példa a fentiekre:

A Corteva Agriscience 2021 júniusában fog bejelenteni egy tervet a működése során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Collins elmondta az online hallgatóságnak azt is, hogy a járvány megmutatta, milyen égető szükség van a globális élelemiszerlánc működésének hatékonyabbá tételére.

Megemlítette azt az ellentmondást, hogy miközben pazaroljuk az élelmiszert, a COVID-19 járvány következtében, minden eddiginél több ember éhezik.

Ezzel összefüggésben megemlítette, hogy a Corteva és partnerei elkötelezettek a tudományosan megalapozott intézkedések és irányelvek támogatásában, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a növekvő népesség számára elegendő és tápláló élelmiszert állíthassanak elő.

„Egy válságban mindig ott rejlik a lehetőség is.

Az elmúlt 10 hónap során nagyon őszinte megbeszéléseket folytattunk számos égető, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésről” – mondta Collins. „Globális élelmezésbiztonság. Extrém időjárási események. Társadalmi elégedetlenségi mozgalmak. Gazdasági méltányosság. És természetesen maga a világjárvány is olyan vitafelületeket teremtett a mezőgazdaság számára, amelyeken a globális élelmiszerlánc régóta figyelmen kívül hagyott hiányosságai kerülnek terítékre.

Az a munka, amit ma elvégzünk, olyan változásokat tesz lehetővé számunkra, melyek hosszú távú és pozitív hatással lesznek az élelmiszerláncra.”

Collins hozzátette: „Mindannyiunknak együtt kell működni egy mindenki számára elengedő táplálékot biztosító, átfogó és fenntartható élelemiszerrendszer felállításában…miközben napjaink fogyasztóinak változó szükségleteit és igényeit is ki kell elégítenünk.”

A Világbank előrejelzése szerint a járvány gazdasági hatása körülbelül 100 millió embert sodorhatott mélyszegénységbe. Collins hozzátette: „A COVID pandémia kitörése óta több mint egymillióan haltak meg a koronavírusfertőzés következtében, ugyanakkor, több mint 7 millió ember halt éhen (az ENSZ Élelmezési Világprogram adatai alapján).

A Corteva több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, akik mind elkötelezettek a világban felhalmozódó, mintegy 1,3 milliárd tonnányi fel nem használt élelmiszerkészlet csökkentése mellett.

„Kollégáink, ügyfeleink és partnereink elkötelezettek ennek a készletnek az átcsoportosításában, amely így több mint 2 milliárd ember ellátására lehet elegendő.”

Forrás: Corteva Agriscience