Back to top

Külföldre utazás: Negatív koronavírus-teszt eladó

Manapság nem egyszerű külföldre utazni. Az üzleti utakat, a családlátogatásokat vagy a kirándulást megnehezíti, hogy az iratok mellé egy negatív koronavírius-tesztet is fel kell mutatni. Van, aki a könnyebbik utat választja és vásárol egy hamis tesztet.

A legtöbb országba csak egy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni, és több helyen előírás a 24 órán belüli eredmény.  Ezért a tesztelést gyakran szinte közvetlenül indulás előtt kellene elvégezni, ami nem mindig lehetséges, és igen megbonyolítja az utazást. Ez a helyzet eredményezi a hamis negatív tesztek fekete piacának virágzását a világ több pontján is.

Fotó: turystyka.rp.pl
Az USA Today amerikai napilap elektronikus kiadása figyelt fel a jelenségre és beszámolt arról, hogy a múlt héten a francia rendőrök hét embert tartóztattak le hamis COVID-vizsgálati eredmények értékesítése miatt a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren.

A csalók 180 és 360 dollár közötti összeget kértek értük.

Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár öt évet is börtönben tölthetnek, és a bírság közel félmillió dollár lehet. Az esetre akkor derült fény, amikor egy Etiópiába tartó utas után nyomoztak, akinek hamis iratai voltak, és kiderült, hogy a teszteredménye sem valódi.

Dél-Amerikában, októberben a rendőrök négy brazil turistát tartóztattak le, akik hamis teszt eredményeket mutattak be, miután egy magánrepülőgéppel landoltak a Fernando de Noronha szigetcsoport egyikén. A szigetekre való bejutáshoz be kell mutatni egy legfeljebb 24 órán belül készült negatív teszteredményt.

Érkezéskor a turisták három nappal korábban elvégzett teszteket mutattak be, ami alapján nem engedték be őket a szigetcsoportba.

Nem voltak hajlandók ismételten elvégezni a teszteket, ellenben további dátumokkal ellátott negatív eredményt mutattak be, ami kissé gyanús lett a hatóságoknak. Utána néztek a laboratóriumban és kiderült, hogy hamisították a tesztelésük dátumát.

A Lacashire Telegraph pedig egy britről ír, aki beismerte, hogy megváltoztatta nevét és születési idejét kollégája negatív elektronikus teszt eredménye alapján, amikor Pakisztánba kellett volna repülnie. A hamisítás sikeres volt. Biztosra akart menni, mint kiderült, a kiránduláshoz több, előre elkészített tesztet is vitt magával.

Forrás: 
magyarmezogazdasag/turystyka.rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Változatos levéltetvek

A szúró-szívó szájszervvel rendelkező levéltetvek minden évben tetemes kárt okoznak a gyümölcsfák leveleinek, fiatal hajtásainak szívogatásával. A megtámadott levelek összesodródnak, torzulnak, elszíneződhetnek, és már a nyár elején lehullanak. Az új levelek lassabban képződnek, ami a hajtások növekedésének leállásához is vezethet.

Afrikai sertéspestis elleni vakcinát tesztelnek

Az afrikai sertéspestis elleni új vakcina klinikai tesztelése zajlik a Fülöp szigeteken, ahol nagy méreteket öltött a járvány.

Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Pályáznak vagy bezárnak: sok állattartó számára vízválasztó a következő időszak

Harminc milliárdos pályázati keret nyílik meg május 28-án a kisebb állattartó telepek korszerűsítésére, és több mint ötszörösére emelte a kormány a tavaly hirdetett ÁTK-t.

Húsmentesre váltott a New York-i sztár étterem

Daniel Humm, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje szerint a mai modern élelmiszer-előállítás fenntarthatatlan. New York egyik legfelkapottabb étterme étlapjáról elhagyja a húst és növényi menüt állít össze, miután séfje és tulajdonosa üzenetet tett közzé a weboldalán, miszerint a modern élelmiszer-rendszer „egyszerűen fenntarthatatlan”.

Gyomorfekélyt jelezhet, ha bal oldalán fekszik a sertés

Gyomorfekély jele lehet, ha a sertések inkább a bal oldalukon fekszenek. Ezt állapította meg az Agri-Food and Biosciences Institute (AFBI) és a belfasti Queens University (QUB) közös kutatása. A kutatásból az is kiderült, hogy a gyomorfekélyes sertések kevésbé hajlamosak veszélyes viselkedésre, például farokharapásra.

Nézd meg a kezét, vedd meg a sajtját!

Magyarországon egyre többen készítenek tehén- és kecsketejből tejfölt, túrót, sajtokat, ám olyan szakember még mindig kevés van, aki a juhtejre alapozza vállalkozását. Rácz Miklós Tamás sajtkészítő Miskolctól 15 percnyi autózásra, Újcsanáloson ezt tette, amikor pár éve az öltönyt lecserélte gumicsizmára, s ezt azóta sem bánta meg.

Mi a hosszú élet titka?

Az emberek többségének az álma, hogy idősebb korában lássa felnőni az unokákat és aktívan részt vegyenek az ő életükben. Ezért is nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, aminek elengedhetetlen eleme a zöldség-, gyümölcsfogyasztás.

Tavaszi lemosó permetezés

A nyugalmi időszak végen, a szőlő téli metszését követően elvégzett lemosó permetezéssel sok fontos szőlőkarósító tavaszi kártételét, elsődleges fertőzését akadályozhatjuk meg. Például a szőlőlisztharmat kórokozója micéliummal a rügyekben és ivaros termőtestekkel a tőke fás részein, törzsön, kordonkarokon megtapadva telel át. Itthon az ivaros termőtestekből induló fertőzés dominál.