0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ingyen osztogatták a szarvasgombát

Három kiló fehér szarvasgombát osztottak szét ingyen a járókelőknek, így tiltakoztak a vendéglők hirtelen bezárása ellen az olasz Marche régió vendéglátói.

Az olasz Marche régió az egészségügyi hatóság döntése alapján a koronavírus fertőzések meglehetősen magas kockázata miatt a narancssárga zónába került, ezért számos korlátozást vezettek be, többek között az éttermek és egyéb vendéglátóhelyek működését csak az elvihető ételek értékesítésére és a házhoz szállításra korlátozták.

Ez felháborodást váltott ki a vendéglősök körében Acqualagnában, a legnemesebb és legdrágább fehér szarvasgomba egyik legjobb termőhelyén. A helyi éttermekben ez az egyik legfontosabb alapanyag, az ételeikben hangsúlyosan megjelenik ez a drága és különleges összetevő.

Szombat este az éttermek tulajdonosai tiltakozó akciót szerveztek a helyi hatóságok székhelye előtti téren, ahol összesen 50 darab szarvasgombát osztottak szét,

elmagyarázva a polgároknak, hogy milyen nehéz és tarthatatlan a helyzetük. A háromkilónyi szarvasgomba értéke eléri az 5000 eurót. „Jobb nekik adni, mintsem kidobni a kukába” – mondták a tiltakozó vendéglátósok, szakácsok.

Hozzátették: nem szállunk szembe a pandémia elleni küzdelemről szóló rendelettel, mert tiszteletben tartjuk a szabályokat.

De ellenezzük a módszert. Nem fogadhatjuk el azt a tényt, hogy pénteken arról tájékoztattak minket, hogy másnap be kell zárni az éttermeket, amikor a szarvasgomba készleteink még megvannak” – mondta az egyik étterem tulajdonos.

Mindenki hangsúlyozta, hogy hatalmas pénzügyi veszteségeket szenvednek el emiatt, hiszen éppen főszezonja van a szarvasgombának, egy hétvégére átlagosan 2 kiló megvásárlásával készülnek, mert nagyon sok vendég érkezik, éppen a szarvasgomba miatt. A megmaradt friss termékkel már nem tudnak mit kezdeni, ezért ahelyett, hogy kidobnák inkább szétosztják, érveltek a tüntetők.

Forrás: potalspozywczy.pl