Back to top

Autók ezrei kígyóztak Texasban, hogy élelmiszerhez jussanak

Emberek ezrei álltak sorban élelmiszerért Texas állam harmadik legnépesebb városában, Dallasban. Az egyik élelmiszerbank szervezői szerint a COVID-19 járvány miatt az eddigieknél sokkal több ember szorul segítségre.

Az Észak-Texasi Élelmiszerbank mintegy 25 000 ember számára, több mint 270 tonna élelmiszert osztott szét – mondta Anna Kuruan szóvivő. A közelgő hálaadás napja alkalmából 7 280 pulyka került kiosztásra a családok számára. A sorban állók 40 %-a élete folyamán most először fordult élelmiszer segélyért – tudta meg a szóvivőtől a CNN.

Az Élelmiszerbank által készített fotókon jól látszik, hogy a Fair Parkban több ezer autó sorakozik az élelmiszer osztáshoz.

Kuruan szerint a járvány miatt az ingyenes élelmiszer után nagyon megnőtt az érdeklődés. Amerikában Texas volt az első, aki a múlt héten bejelentette, hogy átlépték az 1 000 000 fertőzött számot.

„Hálát adhatok az Istennek, hogy ma reggel én is sorba álhattam.” – nyilatkozta egy várakozó.

„December óta nincs munkahelyem. Nem találok munkát és a munkanélküli segélyem is kevesebb lett, ezért nagyon nehéz számomra a kialakult helyzet.” – mesélte egy másik rászoruló.

Az Észak-Texasi Élelmiszerbank elnöke nagyon büszke a csapatára, akik az élelmiszerosztásból veszik ki részüket.

"Szomorúan láttam, hogy ilyen sok ember szorul segítségre." – mesélte a CNN-nek.

Az Élelmiszerbank a hét folyamán több helyszínen is folytatja az élelmiszerosztást.

Forrás: 
cnn.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ahol hisznek a boldog állattartásban

Lassúság. Lelassulás. Lassítás. Mindenkinek mást jelentenek e szavak. Van, aki egyfajta figyelmeztetésnek, jelnek tekinti az élettől, hogy ideje visszavenni tempót, és a folytonos sietség, kapkodás, a munkák, a tárgyak, az élmények halmozása helyett megélni a mindennapok apró örömeit. Akár az állattartásban is.

Galgahévíz még kitart

Bármennyire is szeretnék feléleszteni a kistermelői piacokat, nem látni, hogy újra sikerülne visszaterelni a fogyasztókat. Pedig igazi nyerő helyzet lenne mind a vásárlók, mind a gazdák számára. Mészáros Vendel, sok galgahévízihez hasonlóan mezőgazdasági termelésből él. A víz, a munkaerő és a piac hármasában fogalmazta meg azokat a gondolatokat, amelyek ma a kistermelőket foglalkoztatják.

Enyhítették a Fejér megyei húshamisítókra kiszabott elsőfokú ítéletet

Másodfokon enyhítette a bíróság a Fejér megyei húshamisítókra kiszabott elsőfokú ítéletet - közölte a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Hollandiában van a legtöbb vegetáriánus Európában

Egyre népszerűbbek a húspótló készítmények világszerte, egy kutatás szerint a hollandok fogyasztják a legtöbb húspótlót Európában.

Hurrá! Végre jöhet a kukacropi!

A szárított sárga lisztkukac lett a nyerő, ez az első ehető rovar, amely élelmiszerként megszerezte a forgalomba hozatali engedélyt az EU-ban.

Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Pályáznak vagy bezárnak: sok állattartó számára vízválasztó a következő időszak

Harminc milliárdos pályázati keret nyílik meg május 28-án a kisebb állattartó telepek korszerűsítésére, és több mint ötszörösére emelte a kormány a tavaly hirdetett ÁTK-t.

A paradicsom térhódítása az olasz gasztronómiában

Legyen szó egy pizzáról vagy egy spagettiről Olaszország legikonikusabb ételei mind tartalmaznak paradicsomot. De ez nem volt mindig így. Valójában a paradicsom csak a 19. században vált az olasz gasztronómia szerves részévé, azelőtt pedig azt gondolták erről a növényről, hogy mérgező.

Húsmentesre váltott a New York-i sztár étterem

Daniel Humm, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje szerint a mai modern élelmiszer-előállítás fenntarthatatlan. New York egyik legfelkapottabb étterme étlapjáról elhagyja a húst és növényi menüt állít össze, miután séfje és tulajdonosa üzenetet tett közzé a weboldalán, miszerint a modern élelmiszer-rendszer „egyszerűen fenntarthatatlan”.