0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fendt 700 Vario: a sokoldalú széria

A Fendt újdonságait bemutató sorozatunkban ezúttal a 700 Vario szériával foglalkozunk. Mostantól, a korábban megismert FendtONE kezelési rendszer az Agritechnicán bemutatott Profi+ mellett a Power, a Power+ és a Profi változatban is elérhető.

Az új FendtONE rendszer ötvözi a traktorok megszokott működését a klasszikus, irodában végzett munkával. Az Agritechnicán bemutatott Profi+ verzió mellett a FendtONE mostantól a Power, a Power+ és a Profi változatban is elérhető. Ez magába foglalja az Agritechnicán bemutatott kartámaszt is, beleértve az új multifunkcionális joystickot és a szabadon programozható nyomógombokat.

A Fendt 700 Vario megfelel az európai Stage V károsanyag-kibocsátási szabványnak.

A Fendt 700 Vario széria tagjai az ECE R120 szerinti 144 és 237 LE közötti teljesítménytartományt fedik le, hat modellel. Ezek a Fendt 714 Vario, a Fendt 716 Vario, a Fendt 718 Vario, a Fendt 720 Vario, a Fendt 722 Vario és a Fendt 724 Vario. Minden modell 2020 februárja óta rendelhető minden felszereltségi változatban.

A Fendt 700 Vario Power felszereltségi változata a 700-as széria „belépési pontja”. Azoknak ajánlható, akiknek vonóerőre van szükségük, viszont kevesebb műszaki felszereltséggel is el tudják végezni a napi feladataikat, például szállítási munkára akarják leginkább használni a traktort.

Közúton haladva a gépkezelő minden lényeges információt lát a kormánytornyon elhelyezett 10”-os digitális műszerfalon.

Szériafelszereltségben a kartámaszban 12”-os terminál egyszerűsíti a traktor-munkagép-kombináció használatát. Ez a felszereltségi szint első alkalommal kínál szabadon programozható nyomógombokat. Ezekkel a vezető egyéni igényeihez igazíthatók a kezelőszervek.

A Fendt 700 Vario széria Power+ (korábban PowerPlus) felszereltségi szintje ideális gyepterületek, legelők művelésére. A Fendt 700 Vario Power+ a Fendt Guide (korábban VarioGuide) előkészítéssel dolgozik. A kartámaszon található 12”-os terminálon a nyomvonalvezetési funkciók és az ISOBUS-funkciók egyidejűleg jeleníthetők meg a szabadon konfigurálható „csempéken”, így kényelmesebb a komplex munkagépek, például az ISOBUS-kompatibilis pillangókasza-kombinációk és a nyomvonalvezetés együttes vezérlése.

A 3L joystickhez traktor- és homlokrakodó funk­ciók rendelhetők hozzá, ami szintén megkönnyíti a működ­tetést.

A homlokrakodóhoz opcionálisan rendelkezésre álló harmadik hidraulikus kör, a hatutas multicsatlakozón keresztül, egyszerre három hidraulikus funkció egyidejű működtetését teszi lehetővé. Ennek például bálák rakodása során van jelentősége. A menetirányváltás funkció szintén a 3L-Joy­stickben található, így irányváltáshoz sem kell fogást váltania a kezelőnek.

A Fendt 700 Vario Profi felszereltségi szint esetén az ISOBUS-os munkagép-kezelés lehetősége az alapfelszereltség része. A 10”-os digitális műszerfalon és a kartámaszon található 12”-os terminálon kívül a tetőn található egy harmadik – opcionális – 12”-os terminál is.

Valamennyi kijelző egymással összhangban működik: a traktor funkciói egyenként megjeleníthetők bármely kijelzőn.

Az elülső ISOBUS-aljzat opcionálisan elérhető.

A Fendt 700 Vario Profi+ (korábban ProfiPlus) számos olyan digitális megoldást kínál, amelyek megkönnyítik a gazdák munkáját. Ilyen a Fendt szakaszvezérlés és a Fendt Variable Rate Control. Mindkét funkció opcionális a Fendt 700 Vario Profi+ modell esetében. A nagyszámú felszereltségi lehetőségnek megfelelően opcionálisan elérhető egy második, 12 colos tetőterminál is. Ha összetett munkagépekkel dolgozik valaki, például burgonyabetakarítóval, a több terminál lehetővé teszi az automata kormányzási funkciók, az ISOBUS munkagépmaszk és a kameraképek egyidejű megjelenítését.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság