Ezzel szemben évente hétszer többször vásárolnak csirkés és marhát. Az egészségügyi szakemberek már régóta tűnődnek azon, hogy miért nem fogyasztanak gyakrabban halat az amerikaiak. Erre a kérdésre az egyik válasz az előállítás lehet.

A fogyasztók csak olyan terméket tudnak megvenni, ami elérhető.
Az Egyesült Államok akvakultúrájának kapacitása jelentősen növekszik. A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet dolgozói által végzett felmérés is tisztán alátámasztja, hogy több vadon élő halat lehetne kifogni.
Jótékony hatások
A halakban számtalan hasznos tápanyag megtalálható, tökéletes fehérjeforrás, valamint omega-3 zsírsavak hosszú láncát tartalmazza, emellett segíthet megvédeni a szervezetünket a krónikus betegségektől, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladások kialakulását a testben.
A tengeri halak nagy mennyiségű omega-3 zsírsavat és olyan ásványokat tartalmaznak, mint a szelén, cink, vas és jód.
Az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma felhívja a figyelmet a halfogyasztás fontosságára különösen a terhes nők és gyerekek esetében, ugyanis a kognitív képességek fejlődésében fontos szerepet játszanak a halakban található tápanyagok.

Tudósok kimutatták, hogy a tengeri hallal kiegészített étrenddel megelőzhetőek az érrendszeri megbetegedések is, aminek köszönhetően az amerikai állampolgárok évente akár 12,7 milliárd dollárral csökkenthetnék az egészségügyi ellátások költségeit.
Ezenfelül a tengeri halnak az előállítása viszonylag alacsony üvegházhatást okozó gázkibocsátással jár.
Vásárlói szokások
Az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által végzett 2015-2020-as felmérés alapján az állampolgárok mindössze 11 kilogramm tengeri halat fogyasztanak évente. Ellenben az ideális mennyiség 250 milligramm lenne naponta, hogy kellő mennyiségű omega-3 zsírsav juthasson a szervezetükbe. Ez mindössze a javasolt napi adag 38%-ának a bevitelét teszi ki.
Az éttermekben és boltokban további 10 faj teszi ki az elérhető tengeri termékek 85%-át az amerikaiak számára. A garnéla népszerűségét a lazac követi, melynek viszonylag magas az omega-3 zsírsav tartalma. Több olyan faj van, melynek magas a hasznos zsírsav tartalma, ellenben ezeknek igen alacsony a népszerűsége a fogyasztók körében, ilyen például a szardella, a hering és a szardínia is.

Azonban a kutatók rámutattak, hogy a halfogyasztás önmagában sokkal hatékonyabb, mint más megoldások, ugyanis nem csak a hasznos zsírsavak vannak jelen benne, hanem vitaminok, ásványi anyagok és más nyomelemek is megtalálhatóak ebben az ételben.