Back to top

Szalkai Gábor lett a Bayer Hungária Kft. Public Affairs & Sustainability menedzsere

Szalkai Gábort nevezték ki a Bayer Hungária Kft. újonnan létrehozott Public Affairs & Sustainability menedzser pozíciójába. Közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőként legfőbb feladata a cégen belül a környezeti és gazdasági fenntarthatósági programok összehangolása, a környezet-vállalat-gazdaság-partnerek kapcsolat rendszerének fejlesztése.

A nemzetközi háttérrel rendelkező, innovatív Bayer Hungária Kft. fenntarthatósági programjainak megismertetése a hazai partnerekkel, a szakmai-, és érdekvédelmi szervezetekkel történő szoros együttműködés, valamint ezen programhoz további stratégiai partnerek keresése a feladata Szalkai Gábornak, aki október 26-a óta tölti be a Bayer Hungária Kft.-nél nemrég létrehozott közkapcsolati és fenntarthatósági vezető pozíciót a vállalat Crop Science, Consumer Health és Pharmaceuticals üzletágánál.

Fotó: Bayer Hungária Kft.

A növényorvos szakember szakmai tanulmányait Gyöngyösön kezdte, majd az ott szerzett ismereteit növényvédelmi szakirányon mélyítette el a gödöllői Szent István Egyetemen.

Szakmai pályafutását a NÉBIH Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságán kezdte, ahol a szakterület több ágát is megismerte. Az EU csatlakozást követően részt vett a hazai, az EU-s, és a nemzetközi élelmiszerlánc-felügyeleti szabályozás kialakításában. A Bayer Hungária Kft.-hez történő csatlakozása előtt a Növényvédelmi Szövetség ügyvezető igazgatója volt. Ezt megelőzően az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályán dolgozott, és a szaktárca Növényvédelmi Bizottságának elnöki tisztét is betöltötte, ahol partnereikkel együtt megalkották Magyarország Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervét.

Minisztériumi munkája során részt vett a parlagfű elleni védekezés koordinálásában, ahol kríziskommunikációs gyakorlatot is szerzett.

Ezen koordinációs és kommunikációs tapasztalatait reményei szerint jól tudja majd kamatoztatni a Bayer Hungária Kft.-nél is, ahol egyik fő célként jelölte meg a kémia, a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az innováció és a kutatás-fejlesztés értékeinek bemutatását, egy a fenntarthatóságra, felelősségre és tudatosságra épülő vegyipari vállalat szemszögéből.

Szalkai Gábor nős, két gyermek édesapja. Szabad idejét szívesen tölti a természetben kirándulással, a család kutyájának társaságában. Gyermekeinek szereti megmutatni a természet és a vidéki élet szépségeit és valódi értékeit.

Forrás: 
Bayer Hungária Kft

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tavaszi lemosó permetezés

A nyugalmi időszak végen, a szőlő téli metszését követően elvégzett lemosó permetezéssel sok fontos szőlőkarósító tavaszi kártételét, elsődleges fertőzését akadályozhatjuk meg. Például a szőlőlisztharmat kórokozója micéliummal a rügyekben és ivaros termőtestekkel a tőke fás részein, törzsön, kordonkarokon megtapadva telel át. Itthon az ivaros termőtestekből induló fertőzés dominál.

Ilyen még nem volt: umami ízű lila paradicsom

Megjelenésében és beltartalmában is egyedi terméket vezet be a piacra a Syngenta. A sötétlila bogyójú, umami ízélménnyel megajándékozó koktélparadicsomot YOOM™ néven forgalmazzák. Az izgalmas ízű, színű csemegét hazánkban kizárólag a Trivega Kft. termesztheti, a fogyasztók pedig 250 grammos, fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagokból készült tálcás kiszerelésben vásárolhatják meg.

Mozgásba hozza az öntözőrendszert

Az Alliance - a Yokohama Off-Highway Tires csoport tagja a forgó öntözőrendszerekhez alkalmas, új gumiabroncsot mutatott be Alliance 768 Value Plus néven.

Alacsony a magyar tejtermékek aránya az élelmiszerüzletekben

Hivatkozással a Nébih 2021. évi kutatási jelentésére (Magyar termékek aránya az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok kínálatában – 2020) a magyar termékek kínálatának csökkenése egyértelműen megállapítható.

Mitől gyógyhatású a méz? (1)

A mézben található fehérjék, enzimek, peptidek, vitaminok és ásványianyagok továbbá a méz fizikai tulajdonságai adják azokat az együtthatókat, melyek a mézet kiváló és természetes gyógyhatású készítménnyé teszik és megkülönböztetik a kristálycukortól vagy az egyéb édesítőszerektől. De melyek is pontosan ezek a hatóanyagok?

Hullámzó hőmérséklet: gondok és gondolatok

A furcsa és elkeserítő időjárású tél végén próbáltam találó közmondást keresni a múlt népi bölcsességéből. O. Nagy Gábor egyetlen igazi, faggyal kapcsolatos adatát találtam: „Majd ha fagy, hó lesz nagy, majd ha zöldre virágzik, kékre fagy”. Az idén januártól sokféle meglepetés érte a gazdákat: összekeveredett a késő ősz, az alig tél és a kora tavasz.

Természetközeli kertek európai díjára lehet pályázni

Olyan innovatív, fenntartható, példaértékű projekteket díjaznak amelyek természetközeliek, környezetbarátak és társadalmi és gazdasági szempontból is kiemelkedőek. A díjra minden európai nemzet kertészeinek, tervezőinek, közösségeinek, oktatási intézményeinek és egyesületeinek szól.

Töretlen a gomba népszerűsége

A különféle táplálkozási irányzatok terjedésével, és az egészségesebb étkezést követők táborának bővülésével növekszik a gombafogyasztás is. Magas fehérje- és alacsony kalória-,szénhidrát-, illetve zsírtartalmánál fogva ugyanis a gomba jól illeszkedik például a hús nélküli táplálkozásba, illetve a diétázók étrendjébe is.

Az integráció nem a vitákról szól

Hatalmas erőfeszítéseket tesz az Európai Unió a leszakadó országok gazdasági felzárkóztatásáért, a közös gazdasági erőt biztosító integráció elmélyítéséért, és még sok tennivaló van ennek érdekében. Erőfeszítések ide vagy oda, az biztos, hogy a COVID után gazdasági értelemben is más lesz a világ.

Gyógynövények - Nem is gondolnánk…

A világon rengeteg, megközelítőleg 12 000 gyógynövényfaj él, ebből hazánkban 300-350-et használtak kisebb-nagyobb jelentőséggel történelmünk során. Jól látszik, hogy a körülbelül 30 gyakori, közismert gyógynövényen túl még sok olyan növény él hazánkban, amelyek valamilyen gyógyhatással, vagy kedvező élettani hatással rendelkeznek. Néhány meglepő képviselőjüket mutatjuk be.