Back to top

Szalkai Gábor lett a Bayer Hungária Kft. Public Affairs & Sustainability menedzsere

Szalkai Gábort nevezték ki a Bayer Hungária Kft. újonnan létrehozott Public Affairs & Sustainability menedzser pozíciójába. Közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőként legfőbb feladata a cégen belül a környezeti és gazdasági fenntarthatósági programok összehangolása, a környezet-vállalat-gazdaság-partnerek kapcsolat rendszerének fejlesztése.

A nemzetközi háttérrel rendelkező, innovatív Bayer Hungária Kft. fenntarthatósági programjainak megismertetése a hazai partnerekkel, a szakmai-, és érdekvédelmi szervezetekkel történő szoros együttműködés, valamint ezen programhoz további stratégiai partnerek keresése a feladata Szalkai Gábornak, aki október 26-a óta tölti be a Bayer Hungária Kft.-nél nemrég létrehozott közkapcsolati és fenntarthatósági vezető pozíciót a vállalat Crop Science, Consumer Health és Pharmaceuticals üzletágánál.

Fotó: Bayer Hungária Kft.

A növényorvos szakember szakmai tanulmányait Gyöngyösön kezdte, majd az ott szerzett ismereteit növényvédelmi szakirányon mélyítette el a gödöllői Szent István Egyetemen.

Szakmai pályafutását a NÉBIH Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságán kezdte, ahol a szakterület több ágát is megismerte. Az EU csatlakozást követően részt vett a hazai, az EU-s, és a nemzetközi élelmiszerlánc-felügyeleti szabályozás kialakításában. A Bayer Hungária Kft.-hez történő csatlakozása előtt a Növényvédelmi Szövetség ügyvezető igazgatója volt. Ezt megelőzően az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályán dolgozott, és a szaktárca Növényvédelmi Bizottságának elnöki tisztét is betöltötte, ahol partnereikkel együtt megalkották Magyarország Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervét.

Minisztériumi munkája során részt vett a parlagfű elleni védekezés koordinálásában, ahol kríziskommunikációs gyakorlatot is szerzett.

Ezen koordinációs és kommunikációs tapasztalatait reményei szerint jól tudja majd kamatoztatni a Bayer Hungária Kft.-nél is, ahol egyik fő célként jelölte meg a kémia, a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az innováció és a kutatás-fejlesztés értékeinek bemutatását, egy a fenntarthatóságra, felelősségre és tudatosságra épülő vegyipari vállalat szemszögéből.

Szalkai Gábor nős, két gyermek édesapja. Szabad idejét szívesen tölti a természetben kirándulással, a család kutyájának társaságában. Gyermekeinek szereti megmutatni a természet és a vidéki élet szépségeit és valódi értékeit.

Forrás: 
Bayer Hungária Kft

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hurrá! Végre jöhet a kukacropi!

A szárított sárga lisztkukac lett a nyerő, ez az első ehető rovar, amely élelmiszerként megszerezte a forgalomba hozatali engedélyt az EU-ban.

Alkalmazkodnak a növények a klímaváltozáshoz

Első ízben összesítették a világszerte rendelkezésre álló adatokat a kutatók azzal kapcsolatban, hogyan reagálnak a növénypopulációk az éghajlatváltozásra. A tudósok megállapították, hogy a rövid élettartamú és gyors nemzedékváltással rendelkező növények rosszabbul viselik az éghajlatváltozással együtt járó szélsőségeket, mint a hosszú életű fajok.

Változatos levéltetvek

A szúró-szívó szájszervvel rendelkező levéltetvek minden évben tetemes kárt okoznak a gyümölcsfák leveleinek, fiatal hajtásainak szívogatásával. A megtámadott levelek összesodródnak, torzulnak, elszíneződhetnek, és már a nyár elején lehullanak. Az új levelek lassabban képződnek, ami a hajtások növekedésének leállásához is vezethet.

Afrikai sertéspestis elleni vakcinát tesztelnek

Az afrikai sertéspestis elleni új vakcina klinikai tesztelése zajlik a Fülöp szigeteken, ahol nagy méreteket öltött a járvány.

Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Kevesebb jég, kevesebb kár

Április közepén megnyomták a gombot, s ezzel üzembe helyezték az országos jégkármérséklő rendszert. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által üzemeltetetett, az ország 986 pontjáról ezüst-jodidot a felhőkbe juttató rendszer minden évben több milliárd forint kárt előz meg a mezőgazdaságban, emellett lakossági, ipari, állami létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat is véd.

A paradicsom térhódítása az olasz gasztronómiában

Legyen szó egy pizzáról vagy egy spagettiről Olaszország legikonikusabb ételei mind tartalmaznak paradicsomot. De ez nem volt mindig így. Valójában a paradicsom csak a 19. században vált az olasz gasztronómia szerves részévé, azelőtt pedig azt gondolták erről a növényről, hogy mérgező.

Kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Országszerte mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdi meg május 15-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók május 25-ig online, azt követően pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

Kéthetente egy haláleset az Egyesült Királyság gazdaságaiban

Harmincnégyen haltak meg az Egyesült Királyságban az elmúlt tizenkét hónapban (HSE 2021. március) a mezőgazdaságban. A legnagyobb kockázatot a gépek, a magasságban végzett munka, illetve az állatállomány jelentette – tájékoztatott az innovatív biztonságtechnikai megoldásokkal foglalkozó Agri-TechE.