0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egy csónak, egy ember

A koronavírusnak semmi sem szent. Amire lehet, arra „ráteszi a kezét”. A kormány eközben a járás megfékezéséért minden lehetséges eszközzel fellép, ami egyebek mellett a kijárási és más korlátozásokban testesül meg. A sportvadászok területre járásának korlátozása utána a horgászokat is elérték a szigorítások, melyekről a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) is beszámolt.

A szövetség tájékoztatása szerint este 7 óra és reggel 5 óra közötti időintervallumban nem engedélyezett az éjszakai horgászat.

Azonban a kivételt képező idősávban engedélyezett a halfogás, ám a vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, azaz egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat.

Mindez a kormány és a szövetség iránymutatását követően mindaddig nem volt egészen világos, amíg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei ezt ki nem derítették. Az egzakt válasz reményében felkeresték a Nemzeti Népegészségügyi Központot, majd Müller Cecília tisztfőorvos azt válaszolta, hogy a vízi járműről történő horgászat csak egyénileg végezhető.

Ezek mellett ugyancsak kiemelten fontos a horgászok számára, hogy az éjszakai korlátozás idején, a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, hiszen az ugyanúgy a kijárási korlátozás megszegésének minősül.

Továbbá a MOHOSZ felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy a halőrök azon túlmenően, hogy az eddigi munkaköri kötelezettségeiknek eleget tesznek, felhatalmazást kaptak arra is, miszerint jelezni kell nekik, ha valaki megszegi a házi karantént, illetve ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg. Ilyen esetekben a horgász számára megtiltják a horgászatot!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu