Back to top

A világ legdrágább hamburgere Gordon Ramsay-től

A híres Michelin-csillagos brit séf új éttermet nyit Londonban, ahol hamburgereket kínálnak majd, ám aki megkóstolná, annak mélyen a pénztárcába kell nyúlnia.

Fotó: illusztráció - pixabay
A "Gordon Ramsay Burger" nevű éttermet a fényűző Harrods áruházon belül alakítják ki, és a napokban, december 4-én nyílik meg.  Ahogy a neve is mutatja, a hamburgerek lesznek az étterem különlegességei. És nem is akármilyenek.

Az igazi ínyencség wagyu marhahús bélszínnel készült hamburger lesz, benne szarvasgombás pecorino sajt, vargányás majonéz és fekete szarvasgomba is található.

Mivel Ramsy a wagyu marhabélszínt választotta, amelyet a világon a legjobb minőségűnek tartanak, ezért a legdrágább, és ez a hamburger árán is meglátszik, hiszen 80 fontért, azaz kb. 32 000 Ft-ért lehet rendelni.

Ezzel méltán pályázhat a világ legdrágább hamburgere kategóriára.

Emellett étlapon lesz egy homár és garnélarák hamburger is, zöldfűszeres aioli mártással és pácolt zöldségekkel, 42 fontért, azaz kb. 17 000 Ft-ért.

Wagyu marha bélszín
Wagyu marha bélszín
Aki olcsóbban szeretné megúszni az étteremlátogatást, annak kínálnak 9000 forintnak megfelelő összegért „amerikai hamburgert”, amely marhahúspogácsát, amerikai sajtot, salátát, paradicsomot, savanyúságot, lilahagymát tartalmaz. Természetesen itt már szó sincs wagyu marháról.
Ugyanennyiért lehet rendelni egy „Cheeky Dawg” névre hallgató hot dog-ot, amelybe marhahús „virslit” tesznek, és tormát, házi savanyúságot és zsázsát adnak hozzá.

Vannak, akiket lenyűgöz a kínálat, de az árak még a Gordon Ramsy-rajongókat is megosztják,

főként azért, hogy mind ehhez külön kell megvenni a sültkrumplit 6 fontért. Ám, ezt is lehet fokozni és aki egy kis extrát is szeretne, az választhat 9 fontért parmezános sültkrumplit aioli mártással és ketchuppal.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Újabban a tenger fenekén érlelik a borokat

Argentin borászok olyan tapasztalatok eredményeit tették közzé, amelyek szerint a palackozott borok tengerben való egyéves érlelése egyenértékű a három éves hagyományos pincében történővel.

A tojás továbbra is alapélelmiszer

A hazai tojástermelés jelen állásának átláthatóságáért a hazai tojásfogyasztásról, a tojás származási hely feltüntetéséről, a ketreces és a szabadtartás arányairól, a tojásárakról, a madárinfluenza-járvány tojástermelésre gyakorolt hatásairól, valamint a pandémia idején zajló export-importról kérdeztük Molnár Görgyit, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkárát.

Családias pagony

A Rábaköz igazi kis ékszerdoboza a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kezelésében lévő Göbös-major. Eldugott zug, ahová az aktív pihenésre vágyók, valamint csendre és nyugalomra kiéhezett városiak egyaránt szívesen jönnek.

Megkapják a magánállatkertek a pénzügyi támogatást?

A Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) az Agrárminisztérium szakmai támogatásával, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) segítségével létrehozott egy olyan pénzügyi keretet, ami a pandémia miatt 2020. november 11-e óta zárvatartó hazai magánállatkertek megsegítését célozza. Tóth Tibor, a MagánZoo állatkert tulajdonosát kérdeztük a támogatásról és az állatkert fenntarthatóságáról.

Piros és fekete - a ribizli is kiváló boralapanyag

Általános tapasztalataink szerint a bor szőlőből készül, ám sokféle más gyümölcs is alkalmas erre. Egy fiatal pár bebizonyítja, hogy a piros és a fekete ribizli is kiváló boralapanyag. Sőt, a gasztronómiában is megállja a helyét.

Gyenge dollár, erős mezőgazdasági exportpiac?

Az amerikai dollár jelentősen gyengült 2020 márciusa óta, és várhatóan további defláció tapasztalható 2021-ben is. A gyengébb dollár általában versenyképesebbé teszi az amerikai mezőgazdasági termékeket a globális exportpiacon. A globális exportverseny és a devizaárfolyamok változása miatt azonban ez nem minden árut érint egyformán.

Óriási lehetőségek nyílnak a versenyképesség növelésére

A 39. AGROmashEXPO első szakmai programja a Szántóföldi Szakmai Nap volt, mely a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szervezésében, számos szakember részvételével foglalkozott az agrárágazat aktualitásaival. Szóba kerültek az idei évben életbe lépő, hiánypótló pályázati lehetőségek, napjaink főbb kihívásai és a hosszú távra szóló fejlesztések lehetséges irányai is.

Malajziában is kitört az afrikai sertéspestisjárvány

Malajzia 3000 vaddisznó és házisertés megsemmisítését tervezi, miután február közepén a borneói szigeten, Sabah államban afrikai sertéspestisjárvány tört ki.

Street food vendéglátóhelyet függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih

Egy fővárosi street food ételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által megállapított hiányosságok az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Macskáink örömmel elfogadják az ételt ellenségeinktől is?

Egy kutatás bebizonyította, hogy a macskák egyáltalán nem preferálják jobban azt a személyt, aki pozitívan viszonyul a gazdájukhoz, mint azt, aki negatívan viselkedik velük szemben.