0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A világ legdrágább hamburgere Gordon Ramsay-től

A híres Michelin-csillagos brit séf új éttermet nyit Londonban, ahol hamburgereket kínálnak majd, ám aki megkóstolná, annak mélyen a pénztárcába kell nyúlnia.

A „Gordon Ramsay Burger” nevű éttermet a fényűző Harrods áruházon belül alakítják ki, és a napokban, december 4-én nyílik meg.  Ahogy a neve is mutatja, a hamburgerek lesznek az étterem különlegességei. És nem is akármilyenek.

Az igazi ínyencség wagyu marhahús bélszínnel készült hamburger lesz, benne szarvasgombás pecorino sajt, vargányás majonéz és fekete szarvasgomba is található.

Mivel Ramsy a wagyu marhabélszínt választotta, amelyet a világon a legjobb minőségűnek tartanak, ezért a legdrágább, és ez a hamburger árán is meglátszik, hiszen 80 fontért, azaz kb. 32 000 Ft-ért lehet rendelni.

Ezzel méltán pályázhat a világ legdrágább hamburgere kategóriára.

Emellett étlapon lesz egy homár és garnélarák hamburger is, zöldfűszeres aioli mártással és pácolt zöldségekkel, 42 fontért, azaz kb. 17 000 Ft-ért.

Aki olcsóbban szeretné megúszni az étteremlátogatást, annak kínálnak 9000 forintnak megfelelő összegért „amerikai hamburgert”, amely marhahúspogácsát, amerikai sajtot, salátát, paradicsomot, savanyúságot, lilahagymát tartalmaz. Természetesen itt már szó sincs wagyu marháról.
Ugyanennyiért lehet rendelni egy „Cheeky Dawg” névre hallgató hot dog-ot, amelybe marhahús „virslit” tesznek, és tormát, házi savanyúságot és zsázsát adnak hozzá.

Vannak, akiket lenyűgöz a kínálat, de az árak még a Gordon Ramsy-rajongókat is megosztják,

főként azért, hogy mind ehhez külön kell megvenni a sültkrumplit 6 fontért. Ám, ezt is lehet fokozni és aki egy kis extrát is szeretne, az választhat 9 fontért parmezános sültkrumplit aioli mártással és ketchuppal.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu