0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Főmenüben a humor is az alapanyagok között szerepel

Főmenű címmel új gasztroműsor indul karácsonykor Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán, amelyben jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek

December 26-tól szombatonként 17 órától látható a Főmenü című új gasztroműsor, hangzott el a TV csatorna szerdai on-line sajtótájékoztatóján. A beharangozóból kiderült, hogy a két házigazda, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező zömében magyaros ételeket szolgál majd fel vendégeinek egy csipetnyi újragondolással. Természetesen nem hiányozhatnak olyan klasszikusok sem, mint a véreshurka, a töltött káposzta vagy a szalontüdő, persze nem a megszokott formában. De megosztják a töltött tintahal és a rántott, töltött sertésköröm receptjét is.

A Főmenü egy igényes, hasznos és edukatív, ugyanakkor könnyed és vicces gasztroműsor, aminek rögtön ráéreztünk az ízére. Úgy is mondhatnám, hogy mind testileg, mind lelkileg jóllaktunk egy-egy rész forgatása közben.

Az már az első adás felvételénél egyértelmű volt, hogy nagyon jó lesz a sorozat – mondta Széll Tamás, aki igazán elégedett főzőtársával. – Anger a legprofibb amatőr, a szó legnemesebb értelmében, úgy mozog a konyhában, mint egy szakács. Sok trükköt lestem el tőle, főleg cukrászatban, amihez nekem nem volt sosem türelmem.

A 26 epizódban több mint 80 étel készül alapanyagok köré szerveződve: a csirke-, a marha-, a disznó- és a vadhúsból készült ételek mellett terítékre kerülnek az édesvízi halak, a tengeri herkentyűk vagy éppen a belsőségek is.

Természetesen az édesszájúak is találnak kedvükre valót a műsorban. Megjegyezték, hogy a humor is az alapanyagok között szerepel majd.

– Azt hittem, kiugrom a bőrömből, hogy mennyire ízlett Tominak a Rigó Jancsi tortám. Még a felvétel után is alig lehetett kicsavarni a kezéből – mesélte Anger Zsolt, aki szerint a Főmenü egyik nagy erénye a vidámsága és a valódisága. – Szerintem a főzéshez nem kell más, mint bátorság és kíváncsiság a profik munkája iránt. Tamástól nemcsak a főzést lehet megtanulni, hanem a nyugodt rendet is, ami nélkül nem csak főzni nem lehet, hanem meggyőződésem szerint semmit az életben.

A sorozat első, karácsonyi részében ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Amíg Széll Tamás töltött káposztát készít, addig Anger Zsolt egy klasszikus karácsonyi süteményt, a már említett Rigó Jancsi újragondolt változatát mutatja meg a nézőknek, amibe egy pár szem meggybefőttet  is csempész. Majd levezetésként közösen ínycsiklandozó kacsamájat varázsolnak vendégük, Puskás Tivadar, színész és a maguk tányérjára.

A Főmenü többi epizódjába is érkezik a házigazdákhoz egy-egy olyan vendég, akik maguk is szoros kapcsolatban állnak a gasztronómiával.

Megfordul náluk többek között Csőre Gábor, Deutsch Anita és az ország kedvenc pékje, Szabadfi Szabolcs is. Ők nem csak vendégei, de kritikusai is lesznek az elkészült menünek. Széll Tamás szerint a legrázósabb az volt, amikor menzakaját főztek, amiről iskolás gyerekek mondtak véleményt.

Egy kísérő műsor keretében pedig a nézők bejárhatják az országot, hogy megtudják, honnan jönnek a legjobb hazai termékek.

A műsorban elkészült ételek receptjeit pedig megtalálhatják majd a Főmenü oldalán, bár a házigazdák mindezt inspirációnak szánják ahhoz, hogy odahaza is bátram merjen mindenki kísérletezni a konyhában.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu