Back to top

Könnyen hámlik a gyömbér héja

Tárolási problémák miatt a kínai gyömbér nem túl mutatós, mert foszlik a héja. Idén a friss gyömbért egy hónappal hamarabb kezdték el exportálni a kínai szállítók. Ez azonban kockázatos, mivel így a gyömbér könnyebben penészedhet.

A friss gyömbér kényes termék, mind a betakarítása, mind a tárolása nehézkes. A kínai gyömbér export szezonja jellemzően télen kezdődik, idén azonban megnőtt a kereslet., ezért a kínai kereskedők hamarabb szállítani kezdték a friss gyömbért.  A Juaxian Talyuan Foodstuffs gyömbér kereskedelemre szakosodott vállalat ügyvezetője szerint idén

tárolási problémák miatt a gyömbér héja könnyen lehámlik, ez azonban nincs hatással a gyömbér minőségére vagy az eltarthatóságra.

Az előző szezon mennyiségét már szinte teljesen eladták, ezért elkezdték az új, frissen szedett gyömbért is szállítani. Bár a frissen szedett gyömbér esetében sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a termék minőségérére a gyömbér túl korai szállítása mégis kockázatos,

mivel a nagyobb a páratartalom miatt a szállítás alatt a gyömbér megpenészedhet.

A cég a gyömbér feldolgozását követően, szárított gyömbért és szeletelt gyömbért is értékesít, ez utóbbit főként a közel-keleti és délkelet-ázsiai piacokra szállítják. 

Fotó: www.pixabay.com

A gyömbér jelenlegi ára tonnánként 1900 dollár körül mozog. A következő hetek piaci körülményeinek alakulása egyelőre kiszámíthatatlan ezért korai még megmondani,  hogyan változik majd a gyömbér ára, az ügyvezető szerint azonban általában stabil a gyömbér piaci ára. 

A Juxian Taiyuan Foodstuffs a kínai gyömbér feldolgozására és exportjára szakosodott exportcég. A céget 1999-ben alapították, gyömbért exportál Európába és Észak-Amerikába. A Taiyuan Foods rendelkezik GAP, SMETA, EU Bio és USDA Bio tanúsítvánnyal. A cég tárgyalásokat folytat további német, holland és lengyel partnerekkel is.

Forrás: 
www.freshplaza.de

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.

Újabban a tenger fenekén érlelik a borokat

Argentin borászok olyan tapasztalatok eredményeit tették közzé, amelyek szerint a palackozott borok tengerben való egyéves érlelése egyenértékű a három éves hagyományos pincében történővel.

Világbajnok gyümölcsszárítmányok

Amit almából és meggyből készítenek, azzal piacvezetők a világon. Kizárólag úgynevezett igényes piacokra szállítanak, tehát Nyugat-Európába, Skandináviába, Japánba, Dél-Koreába, vagy újabban az USA-ba és Kanadába.

Mérnökből főállású őstermelő

A valódi szabadságot vidéken lehet átélni. Nem kell rohanni, úgy általában nyugalom van, mindenkinek megvan az elegendő élőhelye és feladata. Ezért szeretek itt élni, dolgozni. Példát mutatok gyerekeimnek, hogy a városi betonban nem lehet gyökeret verni, csak a földben – vallja Dr. Bisztray Dénesné Adrienn, aki a Dörgicsei-medencében termel szőlőt és más gyümölcsöket a családjával.

A tojás továbbra is alapélelmiszer

A hazai tojástermelés jelen állásának átláthatóságáért a hazai tojásfogyasztásról, a tojás származási hely feltüntetéséről, a ketreces és a szabadtartás arányairól, a tojásárakról, a madárinfluenza-járvány tojástermelésre gyakorolt hatásairól, valamint a pandémia idején zajló export-importról kérdeztük Molnár Görgyit, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkárát.

Családias pagony

A Rábaköz igazi kis ékszerdoboza a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kezelésében lévő Göbös-major. Eldugott zug, ahová az aktív pihenésre vágyók, valamint csendre és nyugalomra kiéhezett városiak egyaránt szívesen jönnek.

Az első rajtól a Nemzeti Parki Termék védjegyig

A hódmezővásárhelyi Hegedűs Gábor hat éve foglalkozik méhekkel. Hobbiméhésznek tartja magát, mégis nagyon komolyan gondolja a méhészetet, a megtermelt áruk értékesítését, sőt Nemzeti Parki Termék védjegyet is szerzett. Egy igen elkötelezett fiatalembert ismerhetünk meg személyében.

Piros és fekete - a ribizli is kiváló boralapanyag

Általános tapasztalataink szerint a bor szőlőből készül, ám sokféle más gyümölcs is alkalmas erre. Egy fiatal pár bebizonyítja, hogy a piros és a fekete ribizli is kiváló boralapanyag. Sőt, a gasztronómiában is megállja a helyét.

A Lindt & Sprüngli célja 2021-ben a 6-8%-os értékesítési növekedés

A Lindt & Sprüngli, svájci csokoládégyártó cég 6-8%-os organikus értékesítés növekedést vár idén a megnövekedett keresletnek köszönhetően, miután tavaly a koronavírus-járvány következtében csökkent a nettó nyeresége.

Nőnapon még nyitva lehetnek a virágboltok

A nemzetközi nőnap tökéletes alkalom arra, hogy a nehéz időkben egy kis örömöt csempésszünk a napjainkba. Egy csokor virág a járvány idején olyan mint egy szimbolikus ölelés, amely azt üzeni a megajándékozottnak: Fontos vagy!