0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Technológiai fejlesztés segíthet megtalálni az elveszett kiskedvenceket

A Vodafone Magyarország jeladóval és riasztó funkcióval felszerelt GPS-nyomkövetővel bővíti kínálatát, ami többek között olyan kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget, akiknek kiskedvence elkóricálhat. A szerkezet a szilveszteri petárdázásokkor is jól jöhet, ha valakinek a kutya fél a durrogásoktól.

A jeladóval és riasztó funkcióval felszerelt GPS nyomkövető nem csak a szökött kisállatok aktuális helyzetét képes meghatározni, de általa többek között egy védelmi zóna is kijelölhető, amelynek elhagyása esetén az eszköz valós időben értesíti a gazdát egy applikáció segítségével – derül ki a telekommunikációs cég közleményéből – írja a napi.hu.

Ha az ünnepi petárdázás és tűzijáték megijeszti az állatot és elszökik, az eszközön található SOS gombbal a megtaláló – a beépített hangszóró és mikrofon segítségével – akár fel is hívhatja a gazdát és szóban is értesítheti őt a kiskedvenc hollétéről.

A kisméretű készülék a klasszikus kulcskarikás formán túl, egy szilikon tokban is felhelyezhető a kiskedvencek nyakörvére, így az eszköz séta közben is észrevétlen marad számukra, valamint por- és cseppállósága miatt az időjárásnak is ellenáll.

Az ünnepek alatt a tűzijátékok és petárdák ijesztő hangja miatt sok kutya és egyéb kisállat szökik el, gyakran a gazdák erőfeszítései ellenére is.

Az új nyomkövetőnk egy sokrétű digitális eszköz, ami nem csak a kutyásoknak hasznos, hanem alkalmas arra is, hogy általa az elveszett mindennapi tárgyainkat is megtalálhatjuk

– mondta Révész Balázs, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

A Blaupunkt nyomkövető eszközt egy tarifacsomaggal együtt értékesít a Vodafone, amely a cég közlése szerint december 7-től érhető el.

Forrás: Napi.hu