0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vízfő turistaház Orfűn

A Mecsek-hegység észak felé nyíló völgyében húzódó tórendszer és a csendes falvak üde színfoltjai Baranya megyének. Egyre többen gondolják úgy, hogy Orfűre érdemes eljutni, majd többször visszatérni – a fokozott érdeklődés pedig folyamatos és célzott fejlesztéseket ösztönöz.

A Pécstől 15 kilométerre lévő faluba érve a tórendszer első tagja, a kéthektáros Orfűi-tó, vagy ahogyan a helyiek nevezik, a Kis-tó fogadja a látogatókat. Ebben a gazdag természeti környezetben egyedüli szálláshelyként bújik meg a Mecsekerdő komplexuma. A három hatszemélyes faház nemrég nyitott pihenőtérrel és kerti konyhával bővült. Ennek fagerendákra ácsolt emeletén kettő kétágyas szoba várja a bakancsos turistákat.

A szálláshely bővítése idén tovább folytatódott: a három faház mellé épült egy negyedik, továbbá egy új, korszerű turistaház is helyet kapott a tágas udvaron.

A Vízfő Turistaház két egységből álló, összesen tizenhat férőhelyes épülete hagyományos szerkezetekkel készült. A lakrészek földszintjén konyha-étkező és közösségi tér, valamint mellékhelyiség, a tetőtérben pedig két szoba és fürdőszoba található. A bejárati oldalon nagyméretű fedett teraszt és grillezőt alakítottak ki. Az udvaron bográcsozni is lehet, a kicsiket pedig játszótéri játékok és lengőteke várja. A szállás közvetlenül a vízparton helyezkedik el, ahol a horgászni is lehet.

A közelben, az Orfűi Malmoknál korhű gépekkel helyreállított malommúzeum és igényes kávézó, pár perc sétára homokos strand várja a látogatókat.

A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzetben számos túraútvonal és látnivaló csábít a természeti értékek felfedezésére, akár gyalogolni, kerékpározni, csónakázni vagy lovagolni támad kedvünk. Több strandot és különböző vízi sportlehetőségeket, kölcsönzőket is találunk a környéken.

A szálláshely az időjárás függvényében márciustól november elejéig foglalható.

Bővebb tájékoztatás:

E-mail: turizmus@mecsekerdo.hu

Cím: 7677 Orfű, Ady E. u. 39.

Forrás: A Mi Erdőnk