0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az Állatorvostudományi Egyetem Marek József ösztöndíjat hirdet

Az Állatorvostudományi Egyetem a haszonállat-gyógyászat és az élelmiszerlánc-biztonság iránt érdeklődő, elhivatott, a későbbiekben e szakterületeken dolgozni szándékozó állatorvostan hallgatók számára Marek József Ösztöndíjat hirdet meg. Az Ösztöndíj forrását az Állatorvostudományi Egyetem fenntartója, a Marek József Alapítvány biztosítja.

A Marek József Ösztöndíj létrehozásának célja a haszonállat-gyógyászattal és élelmiszerlánc-biztonsággal foglalkozni kívánó állatorvosok létszámának jelentős bővítése.

Az Állatorvostudományi Egyetem a 2021/2022-es tanévtől Marek József Ösztöndíjat hirdet meg 15 fő számára a haszonállat-gyógyászat és az élelmiszerlánc-biztonság iránt érdeklődő, a későbbiekben e szakterületeken dolgozni szándékozó állatorvostan hallgatók számára. Ennek forrását az Állatorvostudományi Egyetem fenntartója, a Marek József Alapítvány biztosítja.

Az Ösztöndíjat azok nyerhetik el, akik az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos szakának önköltséges képzési formájára felvételt nyertek, legalább 400 felvételi ponttal rendelkeznek és a szóbeli szakmai beszélgetésen megfeleltek.

A Marek József Ösztöndíjra jelentkezéshez az érdeklődőknek részletes önéletrajzot, egy kézzel írt motivációs levelet, valamint kettő – lehetőség szerint haszonállat-gyógyászatban dolgozó vagy hatósági munkát ellátó állatorvostól származó – szakmai ajánlólevelet kell benyújtania. A szóbeli szakmai beszélgetésen bizottság értékeli az ösztöndíjra jelentkezők szakmai felkészültségét és elkötelezettségét, kommunikációs képességeit, logikus gondolkodását, emberi habitusát.

A Marek József ösztöndíjra felvételt nyert hallgatóknak tanulmányaik során ugyanazokat a tanulmányi és vizsgafeltételeket kell teljesíteniük, mint bármely más állatorvostan hallgatónak, ez biztosítja az ösztöndíjas jogviszony fenntartását a 11 féléves képzési idő során.

A képzés időtartama alatt az ösztöndíjas hallgatónak 10 féléven keresztül összesen 30 kreditpontot kell gyűjtenie a haszonállat-gyógyászat és az élelmiszerlánc-biztonság témakörébe tartozó fakultatív tantárgyakból, valamint az Egyetem elvégzése után 10 évig a haszonállat-gyógyászat, illetve élelmiszerlánc-biztonság területén vállal teljes munkaidőben állást Magyarországon.

Az ösztöndíjas hallgatók nem kérhetik átsorolásukat állami ösztöndíjas képzésre, és amennyiben nem tartják be a képzési szerződésben leírtakat, akkor elveszítik az ösztöndíjra való jogosultságot. Ha az ösztöndíjas hallgató a képzési szerződésben előírt kötelezettségeit megszegi, úgy ösztöndíjas jogviszonya megszűnik, és az ösztöndíj vonatkozásában visszafizetési kötelezettsége keletkezik.

Az ösztöndíjas tanulmányok sikeres teljesítése esetén a frissen végzett kolléga állatorvosi diplomája mellé betétlapot kap emeltszintű haszonállat-gyógyászati és élelmiszerlánc-biztonsági tanulmányainak teljesítéséről.

További információ elérhető a következő honlapon: https://univet.hu/hu/felveteli/

Forrás: Állatorvostudományi Egyetem