0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

125 éves a New Holland

A New Holland márkát 125 évvel ezelőtt 1895-ben, az USA keleti partján Pennsylvaniában alapította Abe Zimmermann.

A cég kezdetben főleg lóvontatású mezőgazdasági gépek javításával és egyedi gyártásával foglalkozott, később malmokat épített a térség települései számára. A két világháború között különösen a zöldtakarmány-betakarító gépeivel hívta fel magára a figyelmet. A vontatott kaszáló-, bálázó- és szecskázógépei később az exportpiacokon is gazdára találtak.

A New Holland az elsők között fejlesztett és gyártott magajáró kaszáló-rendrakó gépeket és szecskázókat, hasonlóan úttörő volt a hengeres nagybálázók fejlesztésében és gyártásában is.

Az 1940-es évek végével, a New Holland márkát a gyártási portfóliójával együtt felvásárolta a Sperry Rand Corporation, amely hidraulikus rendszereket fejlesztett és gyártott, egyebek között mezőgazdasági gépekhez is. Később az 1960-as évek közepén a Sperry New Holland Konszern a belga Clayes Gabonakombájn Gyár (itt készülnek a mai New Holland kombájnok) bekebelezésével bővítette a tevékenységét. 1986-ban a Sperry New Holland a Ford Csoport-hoz került és a traktorgyártással bővült a tevékenysége. A Ford New Holland traktorok öregbítették Amerikában és Európában is a Ford/Fordson traktorok hírnevét.

Az 1990-es évek elején a Fiat Agri vásárolta fel a Ford New Holland Konszernt, és ezzel létrejött a világ egyik legnagyobb vállalata, a mai New Holland Agriculture,

amelyhez már 12 márka tartozik, 66 gyárukban állítanak elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket, 100 termékcsaláddal és több mint 400 modellel rendelkeznek, amelyeket 180 ország piacára szállítanak.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság