Back to top

Bővíti a Tesco az online rendeléseket érintő szolgáltatását Szlovákiában

A szlovák Tesco bejelentette, hogy szélesíti az online vásárlásokkal kapcsolatos szolgáltatását, ezáltal közel 1,1 millió háztartást képes elérni az országban. Az áruházlánc kezdeményezésének célja, hogy az ünnepek alatt minden vásárlójának biztosítani tudja az élelmiszert és a mindennapi fogyasztási cikkek beszerzését.

A bejelentéssel azt a céljukat közvetítették, hogy a lehető legtöbb fogyasztónak tudjanak biztonságos és egyszerű lehetőséget ajánlani az élelmiszer beszerzésre és a mindennapi fogyasztási cikkek vásárlására a karácsonyi időszakban.

Illusztráció

A kiskereskedő megerősítette készletkapacitását is a már meglévő áruházai helyszínén, ugyanis a kereskedelmi forgalmának több mint 90%-a online rendelésekből keletkezett az elmúlt évben.

A lehető legbiztonságosabb vásárlási lehetőség

Martin Kuruc, a szlovák Tesco ügyvezető igazgatója közölte: „a Tesconál mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb vásárlást tudjuk biztosítani minden vásárlónk számára a karácsony előtti időszakban.

Fontos számunkra, hogy egyetlen egy szlovák háztartás se szenvedjen hiányt semmiben az ünnepek alatt és a vásárlóinknak a legcsodálatosabb karácsonya legyen, amennyire az csak lehetséges, még a jelenlegi embert próbáló időszakban is.”

Már jónéhány szlovák városban elérhető a Tesco online vásárlási szolgáltatása beleértve Dunaszerdahelyet, Bőst, Érsekújvárt, Trencsénbánt, Garamszentkeresztet, Breznóbányát, Gyetvát és Lipótszentmiklóst is.

 

https://www.esmmagazine.com/technology/tesco-slovakia-expands-online-shopping-service-117126

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Égbe törő fák

A hosszú életű, dús lombozatú, vastag törzsű fák jelképei az egyháznak, ajándékai Isten teremtett világának. Már a Biblia első lapjain megjelennek. Az erdők mesélnek az élet körforgásáról, felemelik tekintetünket a lombkoronákon túlra, és misztikus elmélkedésre késztetnek. Akárcsak egyetlen hívő megmentése, ugyanúgy egyetlen fa elültetése is kihat az életünkre, a környezetünkre.

Célegyenesben a világkiállítás

Közel két éve beszélgettünk legutóbb dr. Kovács Zoltánnal a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosi kinevezésének apropóján. Azóta is folyamatosak a munkálatok: a Hungexpo teljes területe megújul, ahogyan a rendezvény kiemelt vidéki helyszíneinek gyűjteményei is, a szakmai konferenciák és programok kidolgozása pedig jelenleg is zajlik.

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.

Ugrólovak sérülésmentesen

A World of Showjumpingon jelent meg egy érdekes cikk dr. Jan-Hein Swagemakers tanácsaival, aki 2009-től a német díjugratócsapat állatorvosa, FEI-állatorvos, saját klinikával is rendelkezik, emellett ló-kiropraktőr is. Arról beszélt, hogyan lehet elkerülni egy kis odafigyeléssel az amúgy nagyon gyakori, tipikusan az ugrólovakat veszélyeztető sérüléseket.

Tarolt a szalmonellás csirke Nagy-Britanniában

Több százan, köztük sok kisgyerek súlyosan megbetegedett, miután szalmonellával fertőzött lengyel import baromfihúst evett, és egy halálos áldozatot is követelt az olcsó panírozott csirke.

Műmajonézt gyártottak, nem lett rossz

A Wageningen Egyetem kutatócsoportja mikroorganizmusok segítségével készített majonézt. Bár a termékük állítólag finom lett, nem az áruházak polcaira szánják, sokkal inkább az élelmiszeripar érdeklődését szeretnék felkelteni az állati fehérjét helyettesítő megoldások iránt.

Étel-itallal monitoron át ismerkedni nem ideális, de jól sikerült

A többi év eleji nagy szakkiállításhoz hasonlóan online eseményként zajlott le a biovilág legnagyobb találkozója, a nürnbergi vásárközpont által szervezett Biofach is. Majdnem 14 ezren követték az igen színesre összeállított programok valamelyikét, és a szervezők is elégedettek, de azért mindenki várja már a jövő februári élő találkozást.

Késnek a banánszállítmányok

Az Atlanti-óceánon tomboló viharok, illetve a világjárvány miatti logisztikai fennakadások miatt akadozik a banánkereskedelem – számolt be róla a fruchthandel.de portál.

Európa legnagyobb kikötőjében jelentősen csökkent a forgalom

A rotterdami kikötőben a teherforgalom 6,9% -kal csökkent 2020-ban a koronavírus-válság miatt, amely az elmúlt évtized legnagyobb csökkenése, ennek ellenére mégis kisebb volt a vártnál - közölte Európa legnagyobb tengeri kikötője.

Évente 1450 tonna gyümölcsöt és zöldséget mentenek meg

A szokatlan megjelenésű, ám tökéletes minőségű és ízű gyümölcsök és zöldségek teljes értékű élelmiszerek, nem szabad kidobni őket. Erre hívja föl a figyelmet a svájci vállalat, amely saját márkanévvel ellátva hozza forgalomba a szépséghibás termékeket.