Back to top

Hitelesen az agrártársadalomért immár harminc éve

Mi, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai idén is megtettünk mindent azért, hogy 11 lapunk és hírportálunk hiteles, szakmai információkkal lássa el az agrártársadalmat. Reméljük 2021 „nyugodtabb” év lesz, és együtt ünnepelhetjük Önökkel kiadónk 30. évfordulóját.

MMG - Hitelesen az agrártársadalomért immár 30 éve

Tisztelt Olvasóink, kedves Partnereink!

Vegyes érzelmekkel de töretlen szeretettel köszöntőm Önöket egy furcsa és nehéz év végével és egy reményt keltő év kezdete alkalmával.

Mindannyiunknak nagy kihívások elé kellett nézni 2020-ban. Senki nem gondolta volna, hogy ebben a modern, digitalizációs korban egy vírus „megleckézteti” a világot.

Átrendeződött az egész életünk a családban és a munkában egyaránt. Egyszerűen fogalmazva minden összeborult körülöttünk.

Mi, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai igyekeztünk alkalmazkodni a kialakult helyzethez. A legfontosabb célunk az volt, hogy továbbra is kiadjuk lapjainkat és üzemeltessük agrárhírportálunkat.

Büszkén mondhatom ez sikerült is: Kiadónk 11 lapja hétről hétre, hónapról hónapra megjelent és eljutott Önökhöz, Partnereinkhez, Olvasóinkhoz.

A www.magyarmezogazdaság.hu hírportálunk pedig naponta hírt adott az agráriumban történtekről.

Sőt idén 2 új „online lappal” is bővítettük a kínálatunkat, már Instagram-on és Linkedin-en is tájékoztatjuk az olvasóinkat!

Bizonyára észrevették, hogy ebben a járvány okozta helyzetben hirdettük és nyugtattuk az embereket a hírportálunk fejlécében megjelent szlogennel: „Lesz mit enni!” – És valóban volt is!

Engedjék meg, hogy itt is megköszönjem a gazdáknak az áldozatos munkájukat, amivel előteremtették az ország számára a biztonságos élelmiszereket!

Egy új év kezdete mindig új kihívásokat és új reményeket hoz mindenki számára! Nekünk, a Magyar Mezőgazdaság kiadónak a 2021 egy szép évforduló is. Pontosan harminc évvel ezelőtt alakultunk és kezdtük meg az önálló kiadói munkát.

Azóta sok átalakuláson, előre mutató fejlődésen mentünk keresztül, de a legfontosabb küldetésünket a Magyar gazdatársadalom hiteles, szakmai információval való ellátását soha nem felejtettük el.

Mint Magyarország legnagyobb agrárszaklap kiadója, 11 rendszeresen megjelenő heti és havilappal és egy komoly látogatottsággal bíró hírportállal rendelkezünk. Mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a hiteles, szakmai tájékozódásra éhes magyar gazdatársadalmat.

Nagyon reméljük, hogy 2021-ben méltán tudunk ünnepelni és Önök is ünnepelhetnek velünk, hiszen Partnereink, Támogatóink és OIvasóink nélkül ez az elmúlt 30 év nem sikerülhetett volna.

Segítsenek bennünket, hogy a következő harmincban is legyen sokrétű, hiteles és naprakész agrár-hírszolgáltatás, mindannyiunk örömére!

Áldott, békés ünnepeket és egy örömteli, szebb új esztendőt kívánok mindenkinek!

Sári Enikő

Ügyvezető igazgató

Magyar Mezőgazdaság Kft.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kedvezett az idő a fertőzéseknek – Növényvédelmi előrejelzés 31. hét

A forró nyári időjárásba július közepe felé csapadékos időszak ékelődött, ami sokat változtatott a növényvédelmi helyzeten, és azóta is hatással van az elvégzendő teendők fontossági sorrendjére.

Pötréte, a kertészeti robotika fellegvára

Majdnem egy év után találkoztak újra személyesen a díszkertész szakma szereplői, ezúttal a Zala megyei Pötrétén, a Hári Díszfaiskola és a Hári Tech Kft. startup vállalkozás telephelyén.

Ezek a kerti növények jelentenek halálos veszélyt házi kedvenceire

Javában zajlik a nyári szezon, nyílnak a szebbnél szebb virágok a kertekben. Bár szépek, néhány nyári virág veszélyes a háziállatokra. Következésképpen a tulajdonosoknak óvatosnak kell lenniük, hogy milyen növényeket ültetnek a kertbe.

Bécsi ház zöld homlokzata nyert díjat

Az osztrák főváros komolyan veszi a klímaváltozás elleni küzdelmet. A városvezetés kiemelt szerepet szán a homlokzatok zöldítésének, amelyre támogatást is adnak a társasházaknak. A házfalak növénnyel való beültetése pozitív hatással van a környezetre: megköti a port és a szén-dioxidot, jó hőszigetelő és búvóhelyül szolgál a rovaroknak. Egy bécsi homlokzatzöldítő projektet díjjal tüntettek ki.

A kutyák felismerik, ha hazudnak nekik

Hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát - tartja a mondás. Ráadásul úgy tűnik, a kutyák is tisztában vannak ezzel: képesek felismerni, ha direkt hazudnak nekik az emberek.

Biodiverz zöldtető Budapesten

Dezsényi Péter, a Zöldtető és Zöldfal Építők Országos Szövetségének elnöke a Makeosz szervezésében szakmai bejárást tartott az IKEA áruház tetőkertjének megtekintésére. Ez volt az első igazán biodiverz, extenzív, öntözés nélküli zöldtető egész Magyarországon, ezért nagyon jó viszonyítási pont a szakemberek számára.

A hulladék nem probléma, hanem lehetőség

A mezőgazdasági fóliahulladék feldolgozásának teljes folyamatát ismertették az érdeklődőkkel július 29-én, a Green Technológia Kft. szakmai napján. A herendi Majolika Parkban egy gyár- és laborlátogatás keretében rávilágítottak a szervezők arra, hogy a hulladék nem szemét, hanem lehetőségként kell tekinteni rá környezetünk megóvásában.

Vácduka lesz a Nemzeti Vágta előfutamainak következő állomása

Július 31-én, szombaton Vácdukán mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A település már másodszorra rendez Elővágtát.

Objektív okai is vannak az élelmiszerek kettős minőségének

Több mint 300 termék vizsgálatával 117 termékpár és -trió összehasonlítását végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018 és 2021. között. Az Európai Unió által támogatott projekt célja az élelmiszerek eltérő minőségének kutatása volt.

Baktériumok bontják a mikotoxinokat

Az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelően, mikotoxinmentesen termeszthetők az étkezési gombák a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai vezetésével zárult kutatás-fejlesztési program eredményeinek alkalmazásával. A konzorcium vezetője a Bio-Fungi Kft. volt, partnerei pedig a MATE és az ELTE.