0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

ROBOAGRO sertésetető robot

A ROBOAGRO brazil gyártmányú sertésetető robot, amely 1000 állatra vetítve évente mintegy 4200 euró megtakarítást eredményez Brazília déli részén, több mint 500 gazdaságban. A robot klasszikus zenét játszik, és lineáris etetőket használ. Az állatokat kisebb fakkokba osztják, hogy a nap folyamán minden etetéshez pontos takarmánymennyiséget kapjanak.

A precíziós sertéstenyésztés eszköze a ROBOAGRO technológia. A rendszer az előre beállított adagolás és ütemezés szerint az istálló teljes hosszában pontosan elvégzi a takarmány automatikus elosztását. A robot program szerint aktiválódik, automatikusan betölti a takarmányt a silóba, tehát a berendezés teljesen autonóm módon működik, nincs szükség emberi jelenlétre a napi irányításához.

A berendezést olyan akkumulátorok működtetik, amelyek az etetés után automatikusan feltöltődnek.

A ROBOAGRO bármilyen sertésállományban használható, legyen szó vemhes vagy szoptatós kocáról, malacokról, hízókról. A működtetése is könnyű, az istállóban a vezérlőprogramban csak ki kell választani az etetési időket, a napi szétosztandó takarmánymennyiséget, a többit a rendszer kiszámolja helyettünk.

Külön érdekessége, hogy a tervezők úgy találták, a klasszikus zene pozitívan befolyásolja a sertések teljesítményét, ezért munka közben a robot zenét is sugároz az állatoknak.

Forrás: Kistermelők Lapja