0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az Agrárkamaránál kérelmezhető az őstermelői jogviszony igazolása

2021. január 1-jétől, a családi gazdaságokat érintő törvénymódosítás alapján a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Agrárkamara; NAK)) vezeti az őstermelők nyilvántartását. A Nébih kéri az érintetteteket, hogy a továbbiakban az őstermelői jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítványok kiállítását közvetlenül az Agrárkamaránál kérelmezzék!

A hatályba lépett jogszabályváltozások alapján ez év elejétől az Agrárkamara vezeti az őstermelői nyilvántartást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által üzemeltetett élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben – hívja fel a figyelmet a Nébih.

Ez a változás egyúttal azt jelenti, hogy a továbbiakban az Agrárkamara látja el a mezőgazdasági őstermelők és az őstermelők családi gazdaságának nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladatokat is. 

Ennek megfelelően felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben a mezőgazdasági őstermelők és őstermelők családi gazdaságának nyilvántartása alapján hatósági bizonyítványra van szükségük, azt már nem a Nébihnél, hanem az Agrárkamaránál kell kérelmezniük!

Forrás: Nébih