Back to top

Szalmonellás csirke vetett véget a profi focista pályafutásának

A volt német válogatott focista, Anrdré Schürrle néhány hónapja fejezte be végleg pályafutását, amiben közrejátszott egy szalmonellával fertőzött csirke étel elfogyasztása. A történetét a napokban az angol The Sun című lap idézte fel. A német középpályás 2013-ban csatlakozott a Chelsea-hez. Bár első szezonja nagyon sikeres volt, a következő szezonban már nem tudta hozni a formáját.

A futballista szerint a legfontosabb pillanat az az esemény volt, amely 2014 októberében, Varsóban, az emlékezetes Lengyelország és Németország meccs előtt történt, amelyet a lengyelek nyertek 2-0-ra.

- Rosszul lettem egy szalmonellás csirke ételtől, amelyet az edzőtáborban ettem a lengyelországi idegenbeli meccs előtt.

A mérgezés nagyon rossz volt, nem tudtam felkelni az ágyból. Fogytam néhány kilót, és amikor felépültem, még akkor is annyira gyenge voltam, hogy képtelen voltam ismét helyet szerezni a Chelsea fő csapatában - teszi hozzá Schürrle.

A szezon közepén közölték vele, hogy már nincs helye a Chelsea-nél,

ezért visszatért Németországba, Wolfsburgba. Aztán a Borussia Dortmund, a Fulham és a Spartak Moscow csapatában játszott. 2020-ban aztán, mindössze 29 éves korában Schürrle úgy döntött, hogy befejezi karrierjét.

Az egykori futballista elmondta azt is, hogy az emlékezetes és szerencsétlen lengyelországi látogatása óta nem került csirke a tányérjára. Sőt, azóta áttért a vegetáriánus étrendre.

Forrás: 
magyarmezogazdasag/thesun.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Február végéről nyárra halasztották a nagy biokiállítást

A regisztrált kiállítók kérésének eleget téve, illetve a tervezhetőség érdekében úgy döntöttek a szervezők, hogy a február végi időpontról július 26–29-re halasztják a nürnbergi Biofach – Vivaness kiállításpárost.

Örömforrás a szarvasgomba

A fekete szarvasgombának sok rajongója van, kiderült, akik szeretik valószínűleg nem csak a különleges ízét kedvelik, hanem a benne található boldogsághormon is erősíti a kötődésüket.

Pokol a szájban, avagy a világ legerősebb paprikája

A Scoville-skála a paprika csípősségét méri. A legutoljára nemesített csili paprika 3 millió Scoville egységet tartalmaz. Miért versengenek a nemesítők még mindig, hogy minél erősebb paprikát állítsanak elő?

Legek a borok világából

Egy felmérés szerint a portugálok fogyasztják a legtöbb bort az ország lakossághoz viszonyítva, nyolcmillió hektoliterrel megelőzve Franciaországot, és több mint kétszeresével a szomszédos Spanyolországot. A nagy mennyiségű borfogyasztás hátterében kulturális tényezők is szerepet játszhatnak, sok portugál mindennapi ivónak tartja magát, és étkezéskor rendszeresen fogyaszt bort.

Új és hatásos ötlet a tolvajok ellen

Amikor a tolvajok három tonna osztrigát loptak el Christophe Guinot francia kagylótenyésztő farmjáról, olyan megoldást talált ki, amellyel sikerül garantáltan a tolvajok nyomára bukkanni.

Kergemarhakór miatt újra nehéz helyzetben a kanadai állattartók

Kína és a Fülöp-szigetek felfüggesztette a kanadai marhahús importját, mivel Kanadában decemberben szarvasmarhák szivacsos agyvelőbántalmával (BSE) fertőzött tehenet találtak - közölte a kanadai mezőgazdasági minisztérium szóvivője.

Harmadával csökkenti az állatállományt Hollandia

A környezet kímélése érdekében Hollandiában olyan programot dolgoztak ki, amelytől azt várják, hogy harmadával csökkenjen a gazdaságokban tenyésztett állatok száma.

Állattartóknak nyílik újra pályázati lehetőség

A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázati felívás a tervek szerint februárban újranyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák – közölte Nagy István agrárminiszter.

Nincs elég csirkehús – bezártak a KFC-k Ausztráliában

Közösségi oldalakon háborogtak az ausztrál fogyasztók, hogy a helyi gyorsétteremben nem lehet se hamburgert, se csirkeszárnyat kapni. Ennek hatására közleményt juttatott el a 7news.com-nak a KFC, hogy a covid-19 elérte a beszállítóikat és a dolgozóikat is, így fennakadások vannak mind az ellátási láncban mind abban, hogy elegendő dolgozó legyen az éttermeikben.

Harapnivaló jövő

Több ezer hektárral nőhet, de hosszú távon akár meg is duplázódhat a hazai borsótermesztés területe, ha megvalósulnak az élelmiszergyártó innovátor Creaveg Zrt. tervei. A tavaly alapított magyar tulajdonú társaság olyan húshelyettesítő, növényi protein alapú termékcsaláddal nyitott be a piacra, amely nemcsak beltartalmában, hanem textúrájában is „húsként viselkedik".