0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 3.

Grow21: Együtt ültethetjük el a fenntartható jövő magjait

A vadonatúj virág- és zöldségkertészeti és tájkertészeti virtuális esemény a Kekkilä-BVB, Európa egyik vezető kertészeti cége támogatásával valósulhat meg. A fesztiválra a rendezők meghívnak mindenkit, hogy megvitassák, hogyan állhat fenntarthatóbb növekedési pályára a zöld ágazat.

A háromnapos fesztivál ideje alatt szó lesz egyebek mellett az új trendekről, illetve szakértők tartanak előadásokat és panelbeszélgetéseket. Ezenkívül lehetőség lesz csatlakozni egy-egy témát körüljáró foglalkozásokhoz és webes szemináriumokhoz.

„Számos kertészeti és kertészeti rendezvényt lemondtak vagy elhalasztottak a Covid-19 miatt.

Szeretnénk fényt és inspirációt hozni a jelenlegi korlátozott valóságunkba!

Több mint 20 ágazati szakembert hívtunk meg Európa különböző szervezeteiből, hogy megosszák tudásukat és „bennfentes információikat” annak érdekében, hogy érdekes és inspiráló programot szervezzünk. Reméljük, hogy a résztvevők profitálni fognak ezekből az előadásokból és webes szemináriumokból!” – mondta Juha Mäkinen, a Kekkilä-BVB vezérigazgatója és a Growing Media Europe egyesület elnöke.

Az első online Grow Fesztivál főbb témái:

Előadások:

  • Városi zöld környezet
  • Fogyasztók a Covid-19 után
  • Kertészeti trendek Európában
  • A marketing optimalizálása
  • A biológiai sokféleség megőrzése
  • A fenntartható növekedés jövője

Panelbeszélgetések és interjúk:

  • A vásárlói viselkedés újra normális körülmények között
  • Klímaváltozás és az élelmiszeripar változása
  • Felelősen termelt tőzeg (RPP)
  • Helyi webes szemináriumok

Az esemény első napja a városi környezet biológiai sokféleségére összpontosít. Szó lesz a biológiai sokféleség biztosításáról, a zöldterületek építéséről, újrahasznosításról. Téma lesz a jövő zöld városa, a biodiverzitás a talajban, a tetőkertek, illetve más városi zöldfelületek szerepe is.

A 2. nap a fogyasztókra fókuszál. Szó lesz arról, milyen hatással van a Covid-19 a fogyasztók viselkedésére, aztán arról, milyen kertészeti trendek lesznek a közeljövőben, illetve hogyan támogatja testi-lelki egészségünket a kertészkedés.

A 3. nap a fenntartható szakmai növekedésről szól a jövőben: az iparág változásairól, azélelmiszertermelés új lehetőségeiről. „És végül belemerülünk az éghajlatváltozás által az élelmiszertermelésben, az elosztásban és a fogyasztásban bekövetkezett változásokba.” – áll a szervezők közleményében.

Regisztrálni a www.Kekkila-BVB.com/GrowFestival oldalon lehet külön az előadásokra, illetve a helyi webes szemináriumokra. A fesztivál ingyenes.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Kekkilä-BVB