0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Mitsubishi is beszáll a laborhús piacba

A Mitsubishi Corporation úgy döntött, hogy együttműködik az izraeli Aleph Farms céggel a laboratóriumban termesztett húsok gyártásában és forgalmazásában. Ennek az a célja, hogy Japánban csökkenjen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása.

Mitsubishi Corporation, amely elsősorban az autógyártásról híres a világban, megállapodást írt alá az Aleph Farms-szal a sejttenyésztett hús japán piacra juttatásáról. Amint az Aleph blogjában olvasható, az Aleph Farm gyártási platformot biztosítja a készítmény nagyüzemi gyártásához, míg

a Mitsubishi a biotechnológiai folyamatokat, és a japán terjesztési csatornák kiépítését vállalta.

„A Mitsubishi Corporation Food Industry Group-pal kötött együttműködési megállapodás fontos mérföldkő számunkra, mivel módszeresen építjük ki a globális piacon működésünk alapjait a kiválasztott partnerekkel. mindkét vállalat azon dolgozik, hogy az Aleph marhahúst kiváltó készítménye megfeleljen a japán fogyasztók és a szabályozók követelményeinek” – jegyezte meg Didier Toubia, az Aleph Farms társalapítója és vezérigazgatója. Hozzátette: a vállalat tisztában van a Wagyu marha húsáról híres japán piac sajátos preferenciáival.

A Mitsubishi fel akarja tárni és ki szeretné építeni a laboratóriumokban termesztett húsok piacát.

Ez az együttműködés várhatóan elősegíti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését, hiszen a japán kormány előjelzése szerint az ország 2050-re elérheti az üvegházhatást okozó gázok zéró kibocsátását.

Az elemzők előrejelzései szerint a laborhús piaca várhatóan eléri a 140 milliárd dollárt a következő évtizedben. A globális adatok szerint azonban még mindig messze lesz a húsipar méretétől, amely 1,3 billió dollárt tett ki 2019-ben.

A sejttenyésztett húspiac fejlődésének legfőbb akadályai jelenleg a fogyasztók szkepticizmusa az íz iránt,
valamint az előállítással szemben támasztott követelmények és a magas termelési költségek , amelyek a fogyasztói árakban is jelentkeznek.

Ugyancsak problémás lehet az egyes országok kormányainak hozzájárulása az ilyen termékek forgalomba hozatalához, bár az első engedélyt a sejtekből termesztett hús értékesítésére tavaly év végén Szingapúrban már megadták.

Forrás: farmer.pl