0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Szerencsehozó növények az élelmiszerüzletekben

A madársóska (Oxalis) egyike azoknak a fajoknak, amelyek értékesítési időszaka nagyon rövid. Noha néhány kereskedelmi egység már karácsony előtt elkezdi árulni a négylevelű szerencsehozó növényt, a kereslete zömmel a két ünnep közötti néhány napra korlátozódik. Wilhelm Baum düsseldorfi kertészete főként élelmiszerboltoknak és diszkontáruház-láncoknak szállít, 6-7-9 és 11 centiméteres cserepekben.

A termesztési idő körülbelül tíz hét, a növények helyigénye pedig a cserép méretétől függ, 30-100 növény nevelhető egy négyzetméteren. Széles belőle a kínálat, változatos dekorációkkal és kiegészítőkkel hozzák forgalomba.

Leggyakrabban kéményseprővel, rózsaszín malaccal társítják, illetve ezüst vagy fekete, cilinder alakú kaspóban kínálják.

Németországban évek óta sokan ezzel a négylevelű növénnyel kívánnak egymásnak szerencsét az új esztendőre. Dirk Bader, a Landgard vezérigazgatója szerint az értékesített Oxalis mennyisége viszonylag állandó volt az elmúlt években, és a 2020-ban értékesített mennyiséggel is elégedettek. A termelők nagy része eladta a megnevelt mennyiséget, mert fő partnereik, az élelmiszerboltok és diszkontáruház-láncok a második lezárás ideje alatt is zavartalanul nyitva maradhattak.

Forrás: Kertészet és Szőlészet