0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Tizenhárom elektromos autóval gazdagodott a Szent István Egyetem járműparkja

Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (SZIE) a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól (KEF), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával, segítve ezzel az intézményi feladatok, ügyintézés ellátását.

Várhatóan 30%-kal fogja csökkenteni a Szent István Egyetem járműparkjának üzemanyag-felhasználását az a tizenhárom hófehér, elektromos Volkswagen e-Golf típusú gépjármű, amelyeket a mai napon vehettek használatba az Egyetem campusai.

A vadonatúj, 2020-as évjáratú modelleket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával biztosítja a gödöllői székhelyű intézmény számára.

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, az intézmény rektora az ünnepélyes átadás alkalmával elmondta, hogy az Egyetem a kormányzati tervekkel összhangban arra törekszik, hogy élenjárója legyen annak a kezdeményezésnek, miszerint 2030-ra 30%-kal növelik Magyarországon az elektromos autók arányát. Egyetemünk a most átadott autók beszerzésével úttörőnek számít ebben a folyamatban. Személy szerint különösen örülök annak, hogy a SZIE ökológiai lábnyoma ezáltal is csökkenhet.”

Az autók elektromos hatótávja 150-230 km közé tehető, töltési idejük 25-35 percet vesz igénybe töltöttségi állapottól függően.

A gépjárművek gyorsabb feltöltésének érdekében minden campuson kiépítésre kerül két töltőállomás is, amelyeket egyszerre négy autó tud használni.

youtube://v/Rm7b_JUHGhs

A SZIE előremutató, környezetbarát törekvéseit még inkább segíti, hogy a campusok munkatársai és oktatói környezetkímélő módon végezhetik feladataikat az ország útjait járva.

Forrás: Szent István Egyetem közlemény