Back to top

Elmarad a 2021-es ProWein a COVID-19 járvány miatt

A Covid-19-hez kapcsolódó korlátozások miatt a ProWein 2021-et - a világ vezető és legjelentősebb bor- és szeszesital-vásárát - nem tervezik megszervezni március 19-23 között. A következő ProWein kiállítást Düsseldorfban 2022. március 27-29 között tartják meg.

A Covid-19 fertőzések jelenlegi fejleményei, az utazási helyzet és a jogi keret arra késztette a Messe Düsseldorfot, mint a ProWein szervezőjét, hogy átértékelje a helyzetet. Különösen a szövetségi és az állami kormányok által 2020. november 25-én elfogadott határozata miatt, amely szerint továbbra is tilos a vásárok megrendezése. „Ezt a döntést nem vettük félvállról, gondosan mérlegeltük a vásár és a korlátozás érveit ezekben a világjárvány időkben, konzultációt folytattunk partnereinkkel és kiállítóinkkal.

Számunkra a döntő tényező a kiállítók és a látogatók érdeklődése volt

- magyarázta Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezető igazgatója.

„A kiállítók most a következő ProWein időpontokra összpontosíthatnak, és azokhoz igazíthatják felkészülésüket. Ezzel a lépéssel biztosítjuk a sikeres üzleti tevékenységhez nélkülözhetetlen tervezési biztonságot” – tette hozzá.

Találkozunk 2022-ben

A hosszú távú stratégiának megfelelően a 2022 ProWein dátumokat már ütemezték - 2022. március 27–29 közötti időpontra.

A ProWine China-t, amely éppen egy rendkívül sikeres záráshoz érkezett, ProWine Shanghai névre keresztelik, és 2021 november 9. és 11. között visszatér a Sanghaji Új Nemzetközi Kiállítási Központba. A következő ProWine Asia ugyancsak átnevezésre kerül - ProWine Hong Kong - és 2021. május 12. és 14. között tervezik megrendezni.

A ProWine Sao Paulo lesz a következő esemény, amelyet időrendben - azaz 2021. október 5 - 7 között - rendeznek meg.

Ugyanakkor a következő, ProWine Singapore már ProWine Asia néven jelenik meg, és a Covid-19 járvány okozta korlátok miatt (az eredeti dátum 2021. március 2–5.) 2022-ben fog szerepelni.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nem akar helyreállni a vadhúspiac

A pandémia hullámait, a HoReCa-szektor-bezárásokat, a határzár miatt a külföldi bérvadásztatásból származó bevételkiesést, az évek óta tartó ASP-járványt mind megérezte a vadgazdálkodási ágazat, ami a lőtt vad piaci árában is megmutatkozott. Telített hűtőházakról, a külföldi felvevőpiac változásáról is beszámolt kiadónknak Tapasztó Sándor, a VADEX Zrt. felvásárlási osztályvezetője.

Vácduka lesz a Nemzeti Vágta előfutamainak következő állomása

Július 31-én, szombaton Vácdukán mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A település már másodszorra rendez Elővágtát.

Prémium kadarka lett Csongrádon a város bora

A helyi borászok nem más tájegységekkel kívánnak versenyezni, de a minőségre nem lehet panaszuk. Az alpolgármester szerint különlegesnek számít a borvidékük.

Drágulnak az élelmiszerárak

A Takarékbank július 28-án megtartotta szokásos negyedéves AgrárTrend Index elemzői háttérbeszélgetését. A hitelintézet adatai alapján tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az indexértékek kismértékben megint emelkedtek a második negyedévben. A piaci szereplők helyzete főként a baromfi, a szőlő-bor és a szántóföldi növénytermesztés termékpályákon javult.

Miért tökéletes választás egy pohár hideg vörösbor a nyári melegben?

Egy forró nyári estén, egy hosszú, nehéz munkanap után semmi sem eshet jobban, mint egy pohár hideg vörösbor mellett lazítani. Így hát hűsítsük le magunkat egy Gamay-vel vagy Cabernet Franc-kal egyenesen a hűtőből…

Viszik a pollenek

Amerikai kutatók kapcsolatot találtak a COVID-19 fertőzési rátája és az országos allergiatérkép által tükrözött pollenkoncentráció között. Vizsgálatuk szerint minden egyes virágporszemcse vírusok százainak a szállítására képes, márpedig csak a fák köbméterenként akár 100 gramm pollent ereszthetnek a környezetükbe.

Adminisztráció csökkentés a brit borimportban

Brit miniszterek július 25-én ígéretet tettek a borimportőröknek a bürokrácia csökkentésére, ezzel évente akár 130 millió fontot is megtakaríthatnak a szigetország fogyasztói.

Hogyan védjük meg és műveljük a szőlőt?

Átfogó képet kaphattak a szőlő növényvédelméről, tápanyag-utánpótlásáról és a gépesítés lehetőségeiről azok, akik ellátogattak Rádpusztára, a Vititech 2021 rendezvényre. Működés közben lehetett tanulmányozni, összehasonlítani a bemutatott gépeket.

Zöldségek a Rózsa-kertből

„A Rózsa-kert elnevezés miatt gyakran keresnek, hogy virágot vásárolnának, de én csak zöldségeket termelek – mindent, amit csak konyhakertben lehet.” Rózsáné Andrea fogalmazott ekképp, hozzáfűzve, hogy a vegyszermentességből és a folyamatosan kiváló minőségből nem hajlandó engedni.

Az érés lassítása javíthatja a bor minőségét

A szőlő különösen kényes a környezeti hatásokra, például ha hőség és szárazság miatt korán érik, akkor csak középszerű bor lesz belőle. Amerikai kutatók különféle szőlőtermesztési módszereket vizsgáltak a klímaváltozásnak a bor minőségére gyakorolt negatív hatásainak ellensúlyozása érdekében.