0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Sárga és szürke – uralkodó divatszínek

A színek fontos szerepet játszanak az életünkben. A természet és a bennünket körülvevő tárgyak színei hatással vannak a hangulatunkra, viselkedésünkre, kifejezhetjük velük egyéniségünket. Az idén a szürke és a sárga lett az uralkodó divatszín a Pantone cég ajánlása szerint. A Kertbarát Magazin legfrissebb számának már a borítója is az év színeit tükrözi.

Minden évben megtudjuk, hogy az adott időszakban mik is az uralkodó divatszínek, és ezt a Pantone Színintézet határozza meg a világ számára. Az idén például a világosszürke és a napsárga fogja uralni a divatot a ruházatban, a dekorációkban, a belsőépítészetben, a virágkötészetben, a grafikákon, reklámfilmeken. Hivatalosan az Ultimate Grey és az Illuminating elnevezést kapták a színek.

youtube://v/rA4uINXxtpc

A vizuális szakemberekből álló bizottság színfilozófiája szerint a választás azért erre a két színre esett, mert ezek fejezik ki leginkább 2021 hangulatát: a praktikus és sziklaszilárd, illetve a melegítő és optimista kombinációja reményt ad számunkra, érezni fogjuk általuk, hogy minden fényesebbé válik, ami elengedhetetlen az emberi szellem számára. Az emberek energiával, világossággal és reményekkel próbálják megerősíteni magukat a folyamatos bizonytalanság leküzdése során, és ezek az árnyalatok alkalmasak arra, hogy életerővel töltsenek meg. A napsárga fényes és vidám, pezsgő és élettel teli, melengető, míg a szürke a szilárdság és a megbízhatóság jelképe, a tengerparton található kavicsok színei és a természet elemei, amelyek viharvert megjelenése azt sugallja, képesek vagyunk az idő próbájának elviselésére, és bennünk rejlik a nyugalom, a kitartás és az ellenálló képesség.

A kertbarátok ezt nap mint nap tapasztalhatják, amint tavasszal felragyog a Nap és megérkezik a szürke felhőkből a várva várt eső. Ebből is kitűnik, hogy a kerti munka a vitalitás forrása.

A növénynemesítők is azon dolgoznak, hogy minden évben újabb és újabb árnyalatokkal gazdagítsák a virágszíneket, ezért most bemutatjuk az újdonságokat. A virágkötők is azonnal reagálnak a divat rezdüléseire, és már most láthatjuk az aktuális színkombinációkat a Valentin-napra szánt alkotásokon. Sőt, a tél végi szürke vesszőkből is csodás kompozíciók készülhetnek a lakásba és a kertbe. Olvashatnak arról, hogy a napsárga kukorica hogyan változtatta meg a világot több száz évvel ezelőtt. De érdemes téli kirándulást tenni a Bükkbe is, ahol nemsokára sárga virágba borul a húsos som. Emellett egy egész cikket szentelünk a tél színeinek. Senki nem mondhatja, hogy nem követjük a trendeket…

Reméljük, minél több alkalmunk lesz ezekkel a színekkel találkozni a kertünkben, és pontosan olyan hatással lesznek ránk, mint amit a színintézet ígér nekünk.

Forrás: Kertbarát Magazin