0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újratervezéssel növelték a bevételt

A nemzetközi gombaipar számára is kihívásokkal teli év volt 2020. A szigorúbb határellenőrzés megnehezítette az erdei gombák szállítását, a gasztronómiai fesztiválok és az adventi vásárok elmaradása pedig katasztrofálisan visszavetette a gomba iránti keresletet. Ennek ellenére a nemzetközi gombakereskedelemmel foglalkozó németországi vállalat, a Paris Direkt sikeres évet zárt.

A vadgombák szezonja tavaly szerencsére igen hosszúra nyúlt. A bevált kelet-európai partnerek mellett a beszállítói partnerhálózatukat csaknem 100%-kal bővítették, mondta Ramazan Gülnar, a münsteri székhelyű cég vezetője. A járvány következményei bizonyos gombatípusok esetében egyértelműen észrevehetők.

Hiány van például barna csiperkéből, többek között azért, mert Lengyelországban néhány nagy termelőgazdaság tönkrement a vírusjárvány miatt.

A cég komoly átalakításokba kezdett. Münsteri központjuk teljesen átépül, és új csomagolóállomásokkal szerelik fel. A vállalat ügyfélszerkezetét is átszervezték, az új vállalati stratégia pedig azonnal meghozta az eredményeket, állítja a cég vezetője. Ma már nemcsak ven­déglátóipari beszállítókat és hagyományos nagykereskedőket szolgálnak ki, hanem élelmiszer-kiskereskedelmi vásárlókat is. Ez a döntés kétségtelenül előnyös volt számukra. A termékpaletta is jelentősen bővült.

Szárított termékeiket nagy és kisebb kiszerelésekben egyaránt értékesítik.

Összesen 15-féle erdei és termesztett gombát tudnak szárítva vagy por formájában szállítani egész évben. De a friss termékek választéka is változott, elsősorban az élelmiszer-kiskereskedelem számára vegyes gombacsomagokat is kínálnak. Konyhakész kiszerelést forgalmaznak például leves készítéséhez. A többnyire 200 vagy 250 grammos egységcsomagok a gombák mellett egyéb összetevőket is tartalmaznak, például gyömbért, fokhagymát és fűszereket. A cég elkötelezett a környezetvédelem iránt, a gombákat főként újrahasznosított karton anyagú tálcákra csomagolják.

Forrás: Kertészet és Szőlészet