A vadgombák szezonja tavaly szerencsére igen hosszúra nyúlt. A bevált kelet-európai partnerek mellett a beszállítói partnerhálózatukat csaknem 100%-kal bővítették, mondta Ramazan Gülnar, a münsteri székhelyű cég vezetője. A járvány következményei bizonyos gombatípusok esetében egyértelműen észrevehetők.
A cég komoly átalakításokba kezdett. Münsteri központjuk teljesen átépül, és új csomagolóállomásokkal szerelik fel. A vállalat ügyfélszerkezetét is átszervezték, az új vállalati stratégia pedig azonnal meghozta az eredményeket, állítja a cég vezetője. Ma már nemcsak vendéglátóipari beszállítókat és hagyományos nagykereskedőket szolgálnak ki, hanem élelmiszer-kiskereskedelmi vásárlókat is. Ez a döntés kétségtelenül előnyös volt számukra. A termékpaletta is jelentősen bővült.
Összesen 15-féle erdei és termesztett gombát tudnak szárítva vagy por formájában szállítani egész évben. De a friss termékek választéka is változott, elsősorban az élelmiszer-kiskereskedelem számára vegyes gombacsomagokat is kínálnak. Konyhakész kiszerelést forgalmaznak például leves készítéséhez. A többnyire 200 vagy 250 grammos egységcsomagok a gombák mellett egyéb összetevőket is tartalmaznak, például gyömbért, fokhagymát és fűszereket. A cég elkötelezett a környezetvédelem iránt, a gombákat főként újrahasznosított karton anyagú tálcákra csomagolják.