Back to top

Az íze és az állaga olyan, mint az igazié

A Redefine Meat „a világ legnagyobb” vaktesztjeként jellemezte a cég 3D nyomtatással készült alternatív húsának kóstolóját. A teszttel a húsevőket célozták meg, és az eredmények szerint a fogyasztók 90 százalékban elfogadták a műhúst. A tesztet a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések idején rendezték meg egy tel-avivi sétányon.

Gusztusosan tálalt nyomtatott műhús
Gusztusosan tálalt nyomtatott műhús
Fotó: Redefine Meat

Soha nem látott sikerként tekint a „legszélesebb körben” elvégzett, húsevőket megcélzó nyilvános vaktesztjére az izraeli növényi eredetű alternatív húspótlót előállító Redefine Meat nevő startup vállalkozás - közölte a cég közleménye alapján a foodnavigator.com.

Tesztjüket a Best Meiser elnevezésű izraeli húskereskedelmi céggel együtt végezték el, ahol egy mozgóbüfében (food truck) „új hús a városban” szlogennel árulták a műhúsos ételeket.

A tervük az volt, hogy Tel-Avivban két nap alatt 200 adag ételt kóstoltatnak meg.

A büfé a cég konyhakész mediterrán húspótlóból készült ételeit kínálta készre sütve kevés fűszerrel és extrával, hogy a vásárlók a proteinkészítmény megjelenésére, ízére és állagára koncentrálhassanak.

A teszt helyszíne
A teszt helyszíne
Fotó: Redefine Meat
Közleményük szerint a büfé felülmúlta minden várakozásukat: 600-nál többen keresték fel, és 6 óra alatt közel ezer adagot adtak el. Hangsúlyozzák, hogy ezzel bebizonyították, hogy a húsimádók is szerethetik az alternatív húspótlókat elsősorban az ízük és az állaguk miatt, nem pedig azért, mert aggódnának a környezet vagy az állatok jóléte miatt.

Amikor a tesztelőkkel közölték, hogy növényi alapú húshelyettesítőt esznek, a textúrája és a szájban keltett érzete alapján 90 százalékban elfogadták azt.

„Úgy gondoljuk, hogy az alternatív húspótlónak olyan jó ízűnek kell lennie, mint az állati húsnak - ilyen egyszerű.

A Redefine Meat minden tesztelt termékkel elérte, hogy az alternatív húshelyettesítőről szóló beszélgetés az egészségről és a fenntarthatóságról átváltott arra, hogy „ez tényleg közel van” vagy arra, hogy „hú ez a húshelyettesítő nagyon finom.” – hangsúlyozza a közleményben a cég társalapítója, Eshchar Ben-Shitrit.

Forrás: 
foodnavigator.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Horvát hagyományok a Pinka-völgyben

Beékelődve a nyugati határszélbe, Szentpéterfát három oldalról Ausztria határolja. Az első trianoni döntést követően oda is csatolták, ám 1923. március 9-én a falu visszaszavazta magát. Az ezerfős település ugyanakkor máig megőrizte horvátságát nyelvében, az emberek mentalitásában és a gasztronómiájában is.

Sültkrumpli helyett sült tészta

Japánban annyira hiánycikk lett a sütni való burgonya, hogy a Burger King helyi hálózata inkább ramen tészta fogyasztására ösztönzi a vendégeit.

Összemennek a termékek, az áruk változatlan

Az élelmiszer- és háztartásiszer-gyártók csökkentik a termékeik kiszerelését, anélkül, hogy csökkentenék az árukat. A vécépapírtól a joghurton és kávén át a csipszig világszerte általánossá vált ez a trend. A jelenséget „zsugorflációnak” nevezik.

Bővíti kapacitását a csomagolóanyagokat gyártó Hód Plast Kft. Algyőn

Bővíti termelő- és raktárkapacitását 449 millió forintos beruházással, uniós támogatással a műanyag flakonokat és kannákat gyártó Hód Plast Kft. - tájékoztatta az Algyőn tevékenykedő vállalkozás az MTI-t.

Kiugró a kereslet az egészséges élelmiszerek iránt

Tendenciaszerűen alakulnak át a magyar fogyasztók virtuális bevásárlókosarai: az egészségtudatos életmódot követők, a tökéletes nyári alakra vágyó fogyasztók és az ételintoleranciával küzdők egyaránt fűtik a keresletet az adalékanyagoktól és kezelőszerektől mentes, gluténmentes és csökkentett szénhidráttartalmú termékek iránt.

Elindult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1. és augusztus 20. között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei végzik. A nyári időjárási viszonyokra tekintettel valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

A diófogyasztás elősegítheti a bélrendszer és a szív egészségét

A dió nem csak egy finom nassolnivaló, hanem a kutatók szerint a bélrendszerünknek kedvező baktériumoknak is jót tesz, hozzátéve, hogy ezek a "jó" baktériumok a szív egészséges működését is segítik.

A MATE tananyaga lépést tart a digitális kihívásokkal

Egy nemzetközi projektnek köszönhetőn új, a digitális agrárium és élelmiszeripar kihívásaira reagáló mesterképzés indulhat el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. A tavaly indított program keretében már megtörtént az oktatók képzése. A tananyagok is készültek, többek között a precíziós mezőgazdaság, a robotika, a drónok, valamint az okos megoldások és innovációk témájában.

Mi a legegészségesebb módja a tojásfogyasztásnak?

Az, hogy mit együnk reggelire sokunk egyik dilemmája lehet. Elvégre ez a "nap legfontosabb étkezése", ezért mindig szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a reggelt egészséges ételekkel kezdjük, hogy a szervezetünknek megfelelő táplálékot tudjunk biztosítani. Ráadásul a kiegyensúlyozott, tápláló étkezés energiát ad, fokozza az agyműködést, és erősíti az immunrendszert.