0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Milliókat keresett a brit nő, akinek a kecskéit Zoom-hívásokhoz lehet kibérelni

Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthynak, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosának érdekes ötlet jutott az eszébe: bérbe adja a kecskéit egy Zoom-beszélgetéshez. A viccnek indult elképzelés nagyon bejött.

A 2020 elején kitört koronavírus-járvány az edzőtermektől a szálláshelyekig rengeteg vállalkozást sodort olyan nehéz helyzetbe, amilyennel korábban még soha nem találkoztak. Ez történt az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthyval is, aki a pandémia előtt többek között esküvőknek biztosított helyszínt a farmján. A lezárások miatt azonban elesett ettől a bevételi forrástól, ezért úgy gondolta, mással próbálkozik: bérbe adja a kecskéit a Zoom-hívásokhoz – írja a hvg.hu.

McCarthy a BBC-nek úgy nyilatkozott, eredetileg viccnek szánta a dolgot, és azt szerette volna, ha az embereknek egy kicsit jobb lesz a kedvük. Ezért kitalálta, hogy hívásonként 5 fontért – nagyjából 2000 forintért – lehet „kibérelni” a kecskéit.

Az igazi meglepetés azután érte, hogy feladta a hirdetését. Másnap reggel több mint 200 felkérés volt a fiókjában olyanoktól, akik mind hajlandóak voltak fizetni a kecske-cameóért.

Mint mondta, a lezárások óta több mint 50 ezer fontot, vagyis több mint 20 millió forintot keresett az ötlettel, így nem csak az alkalmazottait tudta megtartani, de a farm fejlesztésére is futotta belőle.

 

 

No kidding!

Közzétette: BBC News – 2021. február 1., hétfő

 

A kecskéi ráadásul nemzetközileg is ismertté váltak, a bérlők ugyanis sorra jelentkeznek az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Oroszországból és Kínából is. McCarthy szerint mindez általában „rövid szereplést” jelent az állatok számára, de

van olyan család is az üzletfelei között, amelyik minden szombat reggelre lefoglalja az egyik állatot, Margaretet, hogy egy hosszabb videohívásban vegyen részt.

Mint mondta, a dolog amellett, hogy pénzt hoz, rendkívül szórakoztató is, hosszú távon mégis maradna az eredeti profiljánál.

Forrás: hvg.hu