0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A John Deere gépei nélkül lesznek kénytelenek megrendezni az Agritechnicát

A John Deere bejelentette, hogy nem vesz részt a novemberben, Hannoverben rendezendő Agritechnicán, Európa vezető agrárgépes kiállításán, ahol mindenki ott van, aki számít – legalábbis békeidőben. A nagy nemzetközi cégek közül ők az elsők, akik vállalták ezt a döntést. A kiállítási jelenlétre szánt összeggel a hannoveri orvostudományi egyetem Covid-kutatásaihoz járul hozzá a cég.

A hannoveri Agritechnica kiállítást minden páratlan év novemberében rendezik meg, Európában egyértelműen ez számít az elsőszámú agrárgépes rendezvénynek, és világszinten is vezető a szerepe. Mivel 2020-ban amúgy sem lett volna esedékes, a 2019-es kiadást pedig még nem lehetetlenítette el a világjárvány, ezért nekik ez az első év, amikor konkrétan szembesülni kell a helyzettel. Novemberre elvileg már rendeződhetnek a dolgok, a kiállítást tehát meghirdették.

A John Deere azt már korábban közölte, hogy október végéig semmilyen kiállításon nem vesz részt biztonsági megfontolásból, a dátumot szándékosan úgy választották meg, hogy a novemberi Agritechnicán való részvétel kérdése még nyitott maradjon.

Február 4-én adta ki a sajtóközleményt a cég, hogy meghosszabbítják a kiállítás-stopot,  tehát az Agritechnica is a zöld-sárga gépek nélkül fog lezajlani.

Mint a közleményben áll, hosszas mérlegelés, és a kereskedelmi képviseletekkel való egyeztetés előzte meg a döntést. Azt is hangsúlyozzák, hogy akárhogy is alakul ez az évük, nem változtat a cégnek azon a meggyőződésén, hogy az Agritechnica a világ elsőszámú agrárgépes találkozója, és továbbra is ennek megfelelően viszonyulnak hozzá.

Azonban, ahogy Alejandro Sáyago, a John Deere régiós kereskedelmi igazgatóhelyettese a közleményben kifejtette, a számos intézkedés, üzletbezárások, kijárási korlátozások, rendezvénystop ellenére jelen pillanatig nem sikerült tartósan megfékezni a terjedését a járványnak, amelynek az elmúlt 12 hónapban 2,2 millió halálos áldozata volt; a vírusmutációk és az elhúzódó oltások miatt pedig

jelen ismereteink szerint nincs rá garancia, hogy belátható időn belül kellő védelmet élvezhet a világ lakossága. Márpedig a John Deere számára ez lenne a feltétele egy nagy nemzetközi kiállításon való részvételnek

– fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Sajnáljuk, hogy így kellett döntenünk, viszont már most biztosíthatunk mindenkit, hogy döntésünk nem örökre szól, fontosnak tartjuk a nemzetközi kiállításokat és a jövőben nem szándékozunk távol maradni – kommentálta a hírt Andreas Jess régiós marketingigazgató.

Egyúttal bejelentette, hogy mivel a következő hónapokban még mindig a világjárvány megfékezése lesz a legfőbb kihívás, a maguk részéről ehhez kívánnak hozzájárulni, és a kiállítási részvételre el nem költött összegből a John Deere

250 ezer eurót ajánl fel a hannoveri orvostudományi egyetem Covid-kutatásaira.

Egyúttal a szakma utánpótlását is támogatják, a Junge DLG nevű fiatalgazda-szövetségnek 50 ezer eurót ajánlottak fel.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu