0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Íme a világ legdrágább pásztorkutyája

Egy brit árverésen talált új gazdájára Kim, a 12 hónapos border collie, méghozzá világrekordot jelentő összegért. A rendkívüli képességekkel bíró kutya már munkába is állt - texel juhokat terel egy angol nagyváros határában fekvő gazdaságban.

Kim iránt az online térben zajló aukció kezdetétől fogva nagy érdeklődés mutatkozott, így a végső licit nagy versengést követően, közel két óra múlva érkezett csak be. Az eladó számára a várakozás minden perce aranyat ért, ugyanis

a leendő gazdi világrekordot jelentő összeget, 28 455 fontot (több mint 11 és félmillió forint) ajánlott fel a 12 hónapos, border collie fajtájú szuka kutyáért.

Az eddigi legdrágább pásztorkutya 20 ezer fontért kelt el tavaly októberben. Az új rekordot hozó aukción összesen 126 tételt hirdettek meg, mely 65 képzett, 36 részlegesen képzett és 25 kölyök pásztorkutyából állt. Kimet egy walesi gazda, Dewi Jenkins képezte ki.

Szavai szerint a kutya teljesen önállóan, a gazda közbeavatkozása nélkül is képes ellátni feladatait – birkanyájat és marhacsordát terelni.

„Rendkívül okos kutyáról van szó. Sajnálom, hogy elkerült a háztól, ugyanakkor megnyugtat a tudat, hogy jó helyre került” – nyilatkozta a gazda. Kim egy, az északkelet-angliai Newcastle határában fekvő gazdaságba került, ahol új gazdája texel juhok terelésére fogta be.

Forrás: agriland.co.uk; luxurylaunches.com