0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Vedd a hazait! Védd a hazait!

„Böjt vagy Bőség?” – ezzel a címmel rendezett február 10-én online sajtótájékoztatót az idén 15 éves Magyar Termék Nonprofit Kft., ahol Benedek Eszter ügyvezető ismertette a #veddahazait újratöltve! kampány célját, valamint a kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozások vezetői is beszámoltak a koronavírus-járvány ideje alatt zajló hazai élelmiszer-fogyasztásról.
A kezdeményezés lényege a védjeggyel ellátott árúk népszerűsítése, a hazai előállítású termékek vásárlására való ösztönzés, az ezeket a termékeket előállító vállalkozások munkahelyteremtésének elősegítése, valamint a hazai gazdaság élénkítése.

A „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampány üzenetét tavaly márciusban indították útjára, ezzel is reagálva a Magyarországon abban az időben megjelenő Covid-19-vírusra. Először a Facebook felületén lehetett találkozni a #veddahazait hashtag védjeggyel, amit bármely magánszemély beállíthatott profilképére, ezzel virtuálisan is kifejezve, hogy egyetért a kezdeményezés célkitűzéseivel.

Eddig több ezer magánszemély mellett mintegy 180 vállalkozás (ennek a fele védjegyhasználó partner) csatlakozott a mozgalomhoz.

vállalkozásoknak elérhetővé tett üzenetet és grafikai elemeket a kereskedelmi láncok is szívesen használták termékújságjukban, üzleteikben, de még az online térben is.

A kampány idén sem áll meg, #veddahazait újratöltve! formában indul februári tévéreklám-kampányuk, amit közösségi promóciókkal sikerült megvalósítaniuk.

A reklámfilm-kampányhoz 27 vállalkozás csatalakozott, ebből jelenleg 9 vállalkozás vesz részt aktívan a közösségi promócióban.

Tavaly a kampánymédia összértéke elérte a 200 millió forintot, és ha a televíziós kampányt figyelmen kívül hagyjuk, akkor is 5,7 milliós fogyasztói elérést sikerült abszolválni.

Előző évben összesen 30 vállalkozás csatlakozott a Magyar Termék védjegyhasználói köréhez, ennek következtében az árbevétel 1300-ról 1529 milliárd forintra nőtt.

Az ügyvezető bízik a pozitív folytatásban, ugyanis (különösen a pandémia idején) évről évre egyre tudatosabban keresik a fogyasztók a hazai, biztonságos és minőségi termékeket, ezzel is segítve a magyar gazdaságot.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu