0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Bor vakcinával a koronavírus ellen

Egyedi ötlettel jelentkezett borainak népszerűsítésére a Vlasics családi borpince, amely a Tótszentmártoni Kálmán-hegy elején a Szent Orbán pihenő közvetlen közelében található. Hogy a koronavírus idején se kelljen a fogyasztóknak lemondaniuk az élvezetről, ugyanakkor kerülendők a személyes találkozók, bor vakcina oltópontot létesítettek pincéjüknél.

A család 2006-ban vásárolta meg a 3300 négyzetméter területű szőlőbirtokot rajta az 1975-ben épült pincével. A szőlőtelepítés már a következő évben elkezdődött ötszáz tő Pinot blanc, Szürkebarát és Sauvignon blanc fajták ültetésével, majd folytatódott Cabernet franc, Merlot szőlőkkel, végül Pinot noir és Rajnai rizling fajtákkal fejeződött be.

A pincében az érett, egészséges szőlőből préselt, reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készült, többségében száraz fehér borok, rosé, illetve vörös bor található a kóracél tartályokban.

Bizalomra ad okot, hogy a pince borai sikeresen szerepelnek a helyi, a környéki és a horvátországi borversenyeken. Pinot blanc boruk a 2013 évi Zalai Borút által szervezet megyei borversenyen a legjobb fehér bor minősítést érte el.

„Békeidőkben” a pincében huszonöt fő vendéglátására van lehetőség, míg a teraszon jó időben hetvenen is elférnek.

Vlasics Lajos a pince – ahogyan fogalmaz: hobbi – borásza, 2006 óta tevékenykedik, 2008 óta tagja a Zalai Da Bibere Borlovag Rendnek, amelyben jelenleg a krónikás tisztségével járó feladatokat végzi. 2007-ben létrehozta a Szentmártoni Borbarát Egyesületet, amelynek elnöki tisztségét tölti be.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu