Back to top

Partidrogveszély? Igyunk alumíniumdobozos italt!

Szülők, különösen lányos szülők rémálma, hogy egy buliban a tudta nélkül a gyermekük italába partidrogot csempésznek, majd megerőszakolják, elrabolják, prostitúcióra kényszerítik. Az alumíniumdobozos ital lehet az ellenszer.

Fotó: pixabay.com
Egy alumíniumdobozt, a felnyitás után lehetetlen észrevétlenül visszazárni. Ezzel ellentétben egy PET-palackot vagy egy kupakos üvegpalackot könnyedén lehet bontatlannak álcázni. Ilyen ital fogyasztásával tehát minimalizálni lehet a veszélyt: igaz ez csak akkor érvényes, ha nem fogadunk el felbontott italt még ismerőstől sem és soha nem hagyjuk őrizetlenül az italunkat.

Az aludoboz előnye az is, hogy az ebbe töltött italokat többnyire hőkezeléssel, azaz pasztőrözéssel tartósítják, ezért a legtöbb ilyen italban egyáltalán nincs mesterséges tartósítószer.

Fotó: pixabay.com

Az alumíniumdoboz ráadásul környezetbarát és gyakorlatilag végtelenszer, 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyag, míg a PET-palackokból csupán néhány alkalommal lehet újra PET-palackot készíteni (és nem lehet higiénikusan, az üveghez hasonlóan visszaváltani, kimosni és újratölteni sem).

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/Magyar Energiaital Szövetség

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az NBA "kezdőcsapatában" a Hennessy konyak

A Hennessy lesz az első globális szeszesital-partnere a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek (NBA) - jelentette be a LVMH.

Újrahasznosított palackokkal kövezi ki útját a vezető üdítőital gyártó vállalat

A Coca-Cola a jövőben 100%-ban újrahasznosított palackokban forgalmazza majd a népszerű üdítőitalait az Egyesült Államokban – olvasható a vállalat közleményében.

Nyakunkon az acéltartályos whisky?

Vége a hordóban történő érlelésnek? Egy új technológia lehetővé teszi a hordókban történő költséges és hosszadalmas érlelési folyamat mellőzését. Megváltozik a whisky és a bourbon íze, ha laboratóriumban készül?

Járványban nem ment a skót whisky sem

Tavaly tízéves mélypontra került a skót whisky exportbevétele. Az ok elsősorban az Egyesült Államoknak „köszönhető”, ahol nemcsak a kereslet csökkent a koronavírusjárvány miatt, hanem az egyes európai termékekre kivetett amerikai büntetővám is sújtotta az italt. 2020-ban egyébként a legnagyobb importáló országok közül csak Lettországban és Kínában nőtt a skót whisky fogyasztása.

A Coca-Cola már teszteli a papírból készült palackot

Gondban van a Coca-Cola, mert a Break Free From Plastic jótékonyság szervezet a céget a világ első számú műanyagszennyezőjének minősítette. A cég szeretne megszabadulni ettől a kétes győzelemtől, ezért a PET-palackok visszagyűjtése mellett papírból készült palackokat is tesztel.

A kávés Coca-Cola az üdítők új szenzációja

Az üdítőiparban központi helyet foglaló vállalat legújabb szenzációja a kávé és Coca-Cola kombinációja, mely tökéletes választás lehet a pandémia miatti bezárások idején is. A különleges számsavas üdítő már elérhető az Egyesült Államokban.

Sok ezer embert kirúg a Heineken

A brazil és a mexikói koronavírus-helyzet nagy pofon a világ második legnagyobb sörgyártójának.

Jól tűri a fagyos körülményeket az új koronavírus

Az újabb Covid-fellobbanások vizsgálata azt mutatja, hogy szennyeződött mélyhűtött termékek gyakran váltottak ki friss járványt, állapították meg a közelmúltban kínai szakemberek. Kiderült, hogy az új koronavírus képes túlélni a mélyhűtött élelmiszerek felszínén és a csomagolásukon, még hosszú szállítás alatt is, a fertőzés ezért a kikötői munkásokat veszélyezteti leginkább.

Hogyan valósítaná meg az Európai Unió a körkörös gazdaságot 2050-re?

Ha továbbra is olyan mértékben aknázzuk ki erőforrásainkat, mint most, 2050-re három Földnyi erőforrásra lesz szükségünk. A nem megújuló erőforrások kérdése és a klímaváltozás megkövetelik, hogy 2050-re a társadalom a karbonsemleges, környezetvédelmi szempontból fenntartható, mérgezésmentes és teljesen körkörös gazdaságra térjen át.

Amitől Erzsébet királynő ilyen jól bírja

A világ leghosszabb ideje regnáló államfője II. Erzsébet angol királynő. Hosszú életét és kiváló egészségét génjeinek is köszönheti, és az árpavíznek.