Back to top

A Kellogg a járvány miatt 2021-ben sem számít sok jóra

A Kellogg vállalat előrejelzése alapján a bevételek csökkenésével számol a 2021-es évre. A tavalyi évben a koronavírus-járvány miatti lezárások következtében megmutatkozott a reggeli pelyhek és a rágcsálnivalók forgalmának csökkenése.

Akik otthon étkeztek a pandémia idején, igyekeztek csökkenteni a kiadásaikat a bevásárlások során, így kevesebb gyorsfagyasztott élelmiszert és rágcsálnivalót vettek, ám többször rendeltek házhoz ételt.

Miközben a csomagolt élelmiszerek iránti igény folyamatosan emelkedett, a jelenlegi negyedévben csökkent a pánik vásárlások szintje.

Továbbá a csomagolt élelmiszereket gyártó vállalatoknak magasabb kiadási költségei voltak. A reggeli pelyhek piacvezető vállalata, a Kellogg 85%-os részesedést ért el, mely a becsült 89% alatt volt. Ez a csökkenés negatív hatással volt a vállalat hirdetési és promóciós költségvetésére, akárcsak a koronavírus-járványhoz kapcsolódó plusz költségek.

Megnövekedett kereslet

Az élelmiszergyártók milliókat öntöttek ellátási láncaikba, hogy megfeleljenek az élelmiszerboltok megnövekedett keresletének, mivel nagyobb szereplőkké kívánnak válni a piacon, miközben többet költenek higiéniai és higiénés intézkedésekre is.

A Kellogg a január 2-án lezárult negyedik negyedévben 10%-os kiugrást ért el az eladásokban, az általános és adminisztratív költségekkel együtt közel 800 millió dollárt, azaz több mint 236 milliárd forintnak megfelelő összeget.

Észak-Amerikában a nettó eladások közel 60%-a a Kellogg jövedelmének mennyisége, mely organikusab kevesebb mint 1%-ot csökkent. A koronavírus-járvány okozta nehézségek negatív hatással vannak a gabonafélék, rágcsálnivalók és a fagyasztott élelmiszerek kiskereskedelmi és oktatási intézményekben történő forgalmazására.

A nettó eladások egy ével korábban 3,22 milliárd dollárról megemelkedtek 3,46 milliárd dollárra.

Az elemzők közel 3,50 milliárd dolláros forgalmat vártak, az IBES Refinitiv – globális, vállalati eladásokat elemző vállalat - közleménye szerint.

A Kellogg - olyan ismert termékek gyártója, mint a Pringles és a Pop-Tarts -, előrejelzése szerint az organikus eladások közel 1%-os csökkenést fognak mutatni 2021-ben, figyelembe véve a 2020-ban tapasztalt 6%-os növekedésüket.

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Célegyenesben a világkiállítás

Közel két éve beszélgettünk legutóbb dr. Kovács Zoltánnal a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosi kinevezésének apropóján. Azóta is folyamatosak a munkálatok: a Hungexpo teljes területe megújul, ahogyan a rendezvény kiemelt vidéki helyszíneinek gyűjteményei is, a szakmai konferenciák és programok kidolgozása pedig jelenleg is zajlik.

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.

A Facebook-on árulják az amazóniai esőerdőt

Igaz, nem egy tételben, csak részleteiben, de árulják. A BBC újságírói felfedezték, hogy a Facebook Marketplace szolgáltatásán illegálisan árulnak védett esőerdőket Brazíliában. Néhány ajánlat műholdas fényképekkel és GPS-koordinátákkal rendelkezik. Az őslakosok a Facebook-nál reklamáltak.

Rekord árbevétel a CLAAS-nál

A pandemiás időszak ellenére a CLAAS az elmúlt évben 4,042 milliárd eurós árbevételt ért el, és először lépte át a 4 milliárdos határt. A 2019-ben elért 3,898 Mrd eurót, 144 millió euróval (+3,7 %) sikerült túlteljesíteniük. A cégcsoport adózás előtti nyeresége tavaly 16,5 százalékkal nőtt, és meghaladta a 158 millió eurót.

Az NBA "kezdőcsapatában" a Hennessy konyak

A Hennessy lesz az első globális szeszesital-partnere a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek (NBA) - jelentette be a LVMH.

Közzétették a paradicsomos carbonara receptjét Amerikában, az olaszok kiakadtak

A New York Times közölte a carbonara receptjét, amely összetevői között a paradicsom is szerepel. Emellett több más hozzávalót is felcseréltek az olaszok hagyományos tésztaételben. A recept mélyen felháborította az olasz szakácsokat és a carbonara rajongókat. Az olasz gazdákat tömörítő szervezet közleményt adott ki.

Székelyföld jövője a biogazdálkodás

Az életünket felforgató világjárvány – a negatív hatások ellenére – bebizonyította, hogy a gazdaság egyik biztos alappillére a mezőgazdálkodás. Fontos tapasztalat ugyanakkor, hogy egyre nagyobb teret nyer az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos szemlélet is.

Vadgazdálkodási helyzetkörkép

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szóvetés című podcast-beszélgetésében Győrffy Balázs, a NAK elnöke Jámbor Lászlót, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnökét kérdezte a hazai vadászat aktuális helyzetéről. A beszélgetésben érintették a pandémia vadgazdálkodásra gyakorolt hatását, az új vadkárprotokollt, az ASP helyzetet, valamint a Vadgazdálkodási Alap jelen állását is.

Már nyolc éve ünnepeljük a „Vadvilág Világapját”

Az ENSZ közgyűlése 2013-ban, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) aláírásának 40. évfordulója alkalmából az egyezmény aláírásának napját, március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította.

Úttörő, innovatív kiállítás: már látogatható a 39. AGROmashEXPO, ezúttal virtuálisan

Mától látogatható a 39. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, amely a szervezők ígérete szerint a korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan rengeteg hasznos információt, agrárgépipari aktualitást kínál a látogatóknak. Az esemény regisztrációt követően ingyenesen látogatható, a programjai pedig élőben követhetők, sőt, vissza is nézhetők.