Back to top

Újrahasznosított palackokkal kövezi ki útját a vezető üdítőital gyártó vállalat

A Coca-Cola a jövőben 100%-ban újrahasznosított palackokban forgalmazza majd a népszerű üdítőitalait az Egyesült Államokban – olvasható a vállalat közleményében.

A népszerű szénsavas üdítőitalokat gyártót vállalatot már többször vádolták azzal, hogy ők a legfőbb okozói a műanyaggal való környezetszennyezésnek.

A Coca-Cola reakcióként a vádakra pár évvel ezelőtt vállalta, hogy 2030-ra összegyűjti és újra feldolgozza egytől egyik az összes palackot és alumínium dobozt, melyeket világszerte forgalmaztak.

Ezenkívül nem csak a műanyag palackok kérdését gondolták át, hanem egy papír alapú csomagolási technológiának a lehetőségét is tesztelik, melyről itt olvashat bővebben.

A vállalat ebben a hónapban kezdi el gyártani az új, közel 4 deciliteres palackokat, melyben a klasszikus, light, zero és ízesített kólákat árusítják majd Florida és Kalifornia államokban.

A cég szerint az újrahasznosított palackok hozzájárulnak ahhoz, hogy észak-amerikai portfóliójában több mint 20% -kal csökkentsék az új műanyag felhasználását 2018-hoz képest.

Egyedülálló lehetőség

„Felismertük egyedülálló lehetőségünket és egyértelmű felelősségünket, hogy pozitív változást érjünk el a globális műanyagfelhasználás kezelésében” – közölte Alpa Sutaria, a vállalat észak-amerikai fenntarthatóságért felelős működési egységének alelnöke.

Ebben a hónapban kezdődik a nagyjából 6 deciliteres üdítőital palackok forgalmazása Kaliforniában és New Yorkban, majd tavasszal Texasban folytatódik.

A népszerű citrom ízű szénsavas üdítőital, a Sprite is új csomagolást kap, 4 deciliteres üveg palackban érkezik a piacra ebben a hónapban, valamint átmenetileg minden csomagolást üveg palackra cserélnek 2022 végére.

A Nestlé és a Pepsi szintén lépéseket tett a fenntarthatóságért azáltal, hogy újratervezték a termékeik csomagolását a hulladék csökkentés érdekében.

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Májinka András: Menekülés

„Gyermekkorom óta életem része volt a természet szeretete, a növények, állatok, tájak megismerése. Szüleimmel sokat kirándultunk, ez azóta is az egyik kedvenc elfoglaltságom. Tősgyökeres alföldiként mindig is vonzottak a hegyvidéki tájak."

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.

A Facebook-on árulják az amazóniai esőerdőt

Igaz, nem egy tételben, csak részleteiben, de árulják. A BBC újságírói felfedezték, hogy a Facebook Marketplace szolgáltatásán illegálisan árulnak védett esőerdőket Brazíliában. Néhány ajánlat műholdas fényképekkel és GPS-koordinátákkal rendelkezik. Az őslakosok a Facebook-nál reklamáltak.

Rekord árbevétel a CLAAS-nál

A pandemiás időszak ellenére a CLAAS az elmúlt évben 4,042 milliárd eurós árbevételt ért el, és először lépte át a 4 milliárdos határt. A 2019-ben elért 3,898 Mrd eurót, 144 millió euróval (+3,7 %) sikerült túlteljesíteniük. A cégcsoport adózás előtti nyeresége tavaly 16,5 százalékkal nőtt, és meghaladta a 158 millió eurót.

Az NBA "kezdőcsapatában" a Hennessy konyak

A Hennessy lesz az első globális szeszesital-partnere a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek (NBA) - jelentette be a LVMH.

Szlovákia: elrugaszkodást az agrárpiacon!

Egyik napról a másikra ránk törő időjárási szélsőségek, növekvő termelési költségek, csökkenő felvásárlási árak, és mindezekhez még a koronavírus-járvány. Pedig eddig is sok egyéb teher nehezedett a szlovákiai agrártermelők vállára. Vajon mennyire jók az idei kilátásaik? Mi az esélye a szlovákiai agrárpiac elrugaszkodásának?

Közzétették a paradicsomos carbonara receptjét Amerikában, az olaszok kiakadtak

A New York Times közölte a carbonara receptjét, amely összetevői között a paradicsom is szerepel. Emellett több más hozzávalót is felcseréltek az olaszok hagyományos tésztaételben. A recept mélyen felháborította az olasz szakácsokat és a carbonara rajongókat. Az olasz gazdákat tömörítő szervezet közleményt adott ki.

Székelyföld jövője a biogazdálkodás

Az életünket felforgató világjárvány – a negatív hatások ellenére – bebizonyította, hogy a gazdaság egyik biztos alappillére a mezőgazdálkodás. Fontos tapasztalat ugyanakkor, hogy egyre nagyobb teret nyer az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos szemlélet is.

Megérkezett az első fekete gólya

Tegnap megérkezett Afrikából az első fekete gólya a Gemenc erdeibe. A fokozottan védett madár először elfoglalta fészkét, ezután mintegy fél óráig takarította azt, majd vélhetően élelem után indult. A madár nincs meggyűrűzve, de az erdőgazdaság osztályvezetője szerint ez a példány tavaly is Gemencen tartózkodott, általában ugyanazok a párok használják a fészkeket.

Már nyolc éve ünnepeljük a „Vadvilág Világapját”

Az ENSZ közgyűlése 2013-ban, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) aláírásának 40. évfordulója alkalmából az egyezmény aláírásának napját, március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította.